De Kinderkamer

Mijn dochter heeft recent een nieuw bed. Deze heeft ze voor haar verjaardag gekregen maar al lang daarvoor was een nieuw bed het onderwerp van de dag. Een vriendje van haar had een nieuw bed. Een hoogslaper met daaronder een slaapbank en een bureau dus dit waren ook de “eisen” van dochterlief. Nu konden wij in verband met de ruimte niet aan alle eisen voldoen maar vanaf dat dochterlief bij dit vriendje gespeeld had wilde mevrouw elke dag achter de computer om inspiratie op te doen.
Aangezien er een nieuw bed kwam werd meteen besloten dat ook de rest van de kamer aan verandering toe was. Het was dus tijd om de kinderkamer opnieuw te decoreren en in te richten. Deze kamer had ze al sinds ze 3 jaar was en nu ze 7 werd vond ze het tijd dat de kleuren veranderde. Als het aan haar lag werd alles blauw geverfd. Nu ziet alles, de verf en het behang, er nog heel goed uit dus hebben we als alternatief aangeboden dat de accessoires dan blauw werden gecombineerd met het al aanwezige roze behang.

Onze top favorieten:

1. De blauwe meidenkamer

Girlsroom : Rustieke kinderkamers van Medie Interieurarchitectuur

©int2architecture/homify

Deze kleur vindt mijn dochter erg mooi. Daarbij had de kamer een bureau. Deze wil zij liever onder haar bed dus viel deze kamer af. Maar vooral de lamp en accessoires vielen in goede aarde.

2. De heerlijk bank

Eclectische kinderkamers van Alyona Musina
©int2architecture/homify

Niet echt de kleur en helaas hebben we er ook geen ruimte voor maar deze kamer vond ze erg leuk. Heerlijk hoog in de kamer slapen waardoor er op de grond genoeg ruimte overblijft voor andere dingen. En natuurlijk de lades in de trap zijn ideaal voor het opruimen van speelgoed, knutselspullen en kleding.

3. Slapen boven de kasten

DORMITÓRIO IS – RIO BRANCO – / PORTO ALEGRE : Moderne kinderkamers van Ambientta Arquitetura

©int2architecture/homify

Net als nummer 2 slaap je hier hoog en in deze kamer hebben ze het bed boven de kasten geplaatst. Een ideale oplossing om ruimt te creëren in een kleine slaapkamer.

4. Het ideale logeerbed

Dormitorio bien aprovechado : Mediterrane kinderkamers van Apersonal

©int2architecture/homify

Er wordt regelmatig bij ons gelogeerd en dit bed zou het ideale bed voor de kamer van mijn dochter zijn. De kamer is smal en door het bed op deze manier te plaatsen kunnen er toch twee bedden in. En dochterlief zag het al helemaal voor d’r. Zij bovenin, haar vriendinnetje er onder en de hele nacht kletsten en giechelen.

5. Het bed met een zee aan ruimte

Minimalistische kinderkamers van INT2architecture

©int2architecture/homify

Deze voldeed niet aan de eisen van dochterlief maar wij als ouders vonden dit echt een prachtige oplossing. Wat een zee aan opbergruimte creëer je met dit meubel. Je zou er zelf nog voor kunnen kiezen om in de grote kast een bureau te verstoppen. Alles aan een wand, in dezelfde kleur. Wat een rust geeft dit.

De meidenkamer

Het rondneuzen op deze site heeft ons wel een duidelijk beeld gegeven van wat we wilde en wat we niet wilde. Daarbij werden ook de wensen van dochterlief zo duidelijk. We zijn met haar wensenlijstje (halve hoogslaper, bureau, opbergruimte) aan de slag gegaan en hebben een prachtig bed gekocht met daaronder een bureau. En het allerleukste is het hutje onder het bed waar we zelfs lichtjes hebben opgehangen. Een plek waar ze nu graag met haar broers of vriendinnetjes vertoeft.

kamer dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *