Bijzonder stucwerk in de keuken

Ben je van plan om je keuken op te knappen? Kies er dan eens voor om de wanden te voorzien van mooi en hygiënisch stucwerk in plaats van tegels. Met stucwerk heb je geen last van naden langs de tegels waar vuil en schimmel zich nestelt. Daarnaast is het natuurlijk ook veel origineler om te stucen in plaats van gebruik te maken van tegels in je keuken. Bekijk de 5 waterbestendige soorten stucwerk die op dit moment het vaakst toegepast worden:

  1. Tadelakt

Tadelakt is luxueus en traditioneel Marokkaans stucwerk op basis van kalk. Tadelakt heeft een authentieke en warme uitstraling die voorkomt uit eeuwenoude technieken. Naast dat het waterbestendig is, is dit type stucwerk ook stootvast. Zodra je merkt dat zeep wordt opgenomen in het stucwerk, dan is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Tadelakt kan over het algemeen het beste eens in de 4 á 5 jaar behandeld worden met de daarvoor bestemde zeep.

stucwerk keuken

Beton Ciré

Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent en afkomstig is uit Frankrijk. De letterlijke vertaling is ‘gewreven beton’. Beton Ciré kent veel voordelen, naast de mooie uitstraling is het hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Ook is dit type stucwerk erg slijtvast en vanwege de cementbasis duurzamer dan stucwerk op kalkbasis. Met een coating kan dit stucwerk zelfs worden gebruikt voor het aanrechtblad. Deze coating zorgt ervoor dat het stucwerk beschermd is tegen o.a. thee, koffie en wijn. Traditionele aanrechtbladen zijn doorgaans gevoeliger voor dergelijke invloeden.

grijze muur stucwerk

Terrastone

Terrastone is een hoogwaardige natuurlijke pleister en heeft dankzij een hoge PH-waarde een schimmelwerende functie. Dankzij de vele mogelijke manieren van aanbrengen krijgt ieder oppervlak een eigen uitstraling en dimensie. Van veel slagen en kleureffecten tot wolkeffecten met rustige nuances van licht naar donker. Door te variëren in pigment, korrelgrootte, afwerking en techniek van stucen is Terrastone vanuit elk perspectief anders.

Microcement

Microcement is een van oorsprong Argentijns stucwerk dat sinds kort ook beschikbaar is op de Nederlandse markt. Microcement wordt aangebracht in een 2-laags systeem, met een totale laagdikte van circa 3mm. Doordat dit stucwerk in meerdere lagen dient te worden aangebracht vallen de stukadoor kosten per m2 hoger uit dan normaal stucwerk. Door het product zeer glad af te werken krijgt het een hoog ‘designgehalte’. Microcement is ontzettend hard en slijtvast en is beschikbaar in ongeveer 50 kleuren.

stucwerk grijze muur

Microbeton

Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als microcement maar is nog sterker. Microbeton wordt ook in een dikkere laag aangebracht. Dit betekent dat er patronen in aan kunnen worden gebracht. Dankzij de hoge krasbestendigheid is zowel microbeton als microcement zelfs toepasbaar op de vloer.

Stucwerk in keukens is een ware trend en wordt steeds populairder. Wil je het stucwerk een kleurtje geven? Dan is het mogelijk om de keuken te sausen. Gebruik hiervoor verf die voor buiten geschikt is. Informeer bij een ervaren schilder naar de kosten en mogelijkheden.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *