Vloeren maken het verschil

Het inrichten van een woning is niet eenvoudig. Vaak heb je de meubelstukken al uitgezocht, maar merk je dat het toch geen mooi geheel is. Dit heeft niets met de sets te maken die je in de ruimte hebt staan. In de meeste gevallen komt dit namelijk doordat de vloeren niet mooi bij de rest passen. Het uitzoeken van een nieuwe vloer is daarom een belangrijke factor van het inrichten van de woning en kan een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Voordat je een vloer plaatst of laat plaatsen is het dus belangrijk dat je de weet waar je allemaal naar kunt kijken. En welke keuzemogelijkheden zijn er precies?

De afmetingen van de ruimtes aanhouden

Bij de vloeren is het als eerste belangrijk dat je naar de ruimtes zelf kijkt. Iedere ruimte is voorzien van bepaalde afmetingen, waardoor de keuze van een vloer aanzienlijk verschilt. Je moet daarom als eerste alles opmeten, zodat je weet waarmee je moet werken. Afhankelijk van de afmetingen kan er ook al voor een bepaalde kleurtint gekozen worden. Om de ruimte optisch groter te laten lijken, is een lichte vloer een verstandige keuze. Grotere ruimtes kunnen ook voorzien worden van donkere vloeren, waardoor je een knusser effect krijgt. De afmetingen zullen daarom dus ook weer een verschil opleveren tijdens het maken van de keuzes en de uiteindelijke resultaten.

De materiaalsoorten van de vloer bepalen

Je moet dan naar de verschillende materiaalsoorten kijken. Een nieuwe vloer kan namelijk in een groot aantal materiaalsoorten komen. Het materiaal dat je kiest is afhankelijk van de interieurstijl en de doeleinden van een bepaalde ruimte. PVC vloeren kunnen het in meerdere ruimtes goed doen, omdat deze beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf. Zo kun je deze in de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer plaatsen en toch van een lange levensduur genieten. De PVC vloeren komen in een groot aantal varianten en kleurtinten, zodat je ze helemaal op jouw interieur aanpast en direct geniet van de uitstraling die je hiermee hebt gecreëerd. De slijtvastheid zorgt voor de lange levensduur van de vloer.

Uitbesteden of zelf uitvoeren

Bij een nieuwe vloer is het ook goed om te bekijken of je deze zelf wilt leggen of dat je de werkzaamheden liever uitbesteedt aan een professional. Het leggen van laminaat is bijvoorbeeld in veel gevallen zelf uit te voeren, terwijl een gietvloer of tegelvloer weer heel andere kennis met zich meebrengt. Door voor jezelf de afweging te maken op dit gebied, zorg je voor de beste eindresultaten en kun je jouw woning tot een geheel brengen. Zodra de vloer ligt en klaar is voor gebruik, hoef je alleen nog maar de meubelstukken en decoratie erin te zetten. Jij geniet dan van de sfeer in iedere ruimte van de woning.

Foto door Vecislavas Popa

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *