6 x handig: een sensor prullenbak

Sommige items in je interieur hoeven niet perse mooi te zijn. Ze moeten vooral handig en goed toepasbaar zijn. Neem bijvoorbeeld items voor de keuken. Een prullenbak mag best mooi zijn (en gelukkig worden ze dat ook steeds vaker, soms zijn ze zelfs een echte eye-catcher zoals de nieuwe prullenbakken van Brabantia) maar handig en goed in gebruik is nog veel fijner. Zo is een sensor prullenbak echt een uitkomst.

Door de sensor gaat de deksel van de prullenbak open zonder dat je deze hoeft aan te raken. Dat is handig want zo wordt je prullenbak niet vies en kan je met je handen vol naar de prullenbak toelopen. Iets wat mij nog weleens overkomt als ik bezig ben met het avondeten.

Naast dat de prullenbak vanzelf open gaat, gaat hij ook vanzelf dicht. En ook dat wordt in sommige huishoudens nog wel eens vergeten waardoor je geurtjes in de keuken krijgt. Een prullenbak met sensor is dan zeker een uitkomst.

Sensor prullenbak kopen

Het kopen van een prullenbak met sensor klinkt eenvoudig maar wist je dat er allemaal dingen zijn om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste is natuurlijk de inhoud. Want hoeveel liter heb je nu precies nodig? Dat is onder andere afhankelijk van de ruimte waarvoor je een prullenbak koopt. Voor de keuken en buiten heb je de grootste inhoud nodig. Daar gebruiken we de sensor prullenbak ook het meest.

Een prullenbak voor de keuken vraagt een inhoud van 20 tot 60 liter. Een prullenbak voor buiten vraagt een inhoud van 30 tot 100 liter. De kleinere ruimtes in huis, het toilet, de badkamer en de slaapkamer, hebben genoeg aan 10 liter.

Dit is overigens ook afhankelijk van je gezinsgrootte. Woon je alleen dan heb je genoeg aan 30 liter. Woon je samen dan loopt het al op naar 50 liter. En woon je met meer personen dan kom je al snel uit tussen de 50 en 150 liter. Gelukkig doen we er met zijn allen al veel aan om afval te verminderen.

Zo letten wij thuis erg op het gebruik van plastic. Een deel van onze voeding kopen we bij Pieter Pot, deze verpakt alles in weckpotten. Ondanks dat hebben wij nog steeds een grote prullenbak nodig. Al merk ik wel dat we steeds minder afval produceren.

Prullenbak met sensor 60 liter

De sensor prullenbak van 60 liter is de meeste verkochte prullenbak voor de keuken. Deze prullenbak is niet alleen ideaal vanwege zijn inhoud. Het voordeel van een 60 liter prullenbak is het feit dat je meest verkochte vuilniszakken hier gewoon op passen. Deze kan je online kopen of in de supermarkt.

Een sensor prullenbak hoeft niet alleen praktisch te zijn. Ze mogen ook mooi zijn. Zeker omdat ze vaak prominent aanwezig zijn in de keuken. Wij hebben een paar mooie voor je uitgezocht.


StangVollby Halden prullenbak

Naast zijn sensor heeft deze prullenbak van Stangvollby nog meer voordelen. Zo heeft hij namelijk ook een ozon sterilisatie functie waardoor hij in 1 minuut 90% van alle bacteriën en virussen verwijderd.

Deze sensor prullenbak biedt je ook de mogelijkheid om je afval te scheiden. Er zijn verschillende vakken waarin je losse zakken kan doen. Door de binnenring blijven de zakken goed op hun plaats.

Voordelen:

✓ 60 liter
✓ Scheidingsmodule
✓ Goede kwaliteit
✓ Makkelijk te reinigen

Nadelen:

✗ Overbodige stang aan de deksel
✗ Aan/uitknopje onhandige plek
✗ Gebruiksaanwijzing niet helemaal duidelijk


Loftey sensor prullenbak

Deze sensor prullenbak staat wat hoger op zijn pootjes waardoor hij een ruimtelijk effect geeft. Zeker in de iets kleinere keuken kan dit een uitkomst zijn.

Het ontwerp is in de jaren wel aangepast n.a.v. klachten over onstabiliteit. Door de pootjes breder te maken is dat probleem nu verholpen.

Voordelen:

✓ 60 liter
✓ Staat op pootjes
✓ Mooi design
✓ Ook in zwart leverbaar

Nadelen:

✗ Binnenring moet je apart bestellen
✗ Veel batterijen nodig


Nausta sensor prullenbak

Wil je echt een statement maken met een mooi design dan verdient de Nausta een plekje in jouw interieur. Door zijn koperkleurige deksel valt hij op tussen alle standaard zwarte en witte prullenbakken.

Voordelen:

✓ 60 liter
✓ Koperen deksel
✓ Batterij gaat lang mee
✓ Inclusief binnenring

Nadelen:

✗ Gevoelige sensor
✗ Zak gaat soms stuk door binnenzijde


Prullenbak met sensor klein

Niet iedereen heeft een 60 liter prullenbak met sensor nodig. Als je alleen of samenwoont heb je niet zoveel afval. Of als je de prullenbak in de badkamer of slaapkamer wilt gebruiken hoeft hij ook niet zo groot te zijn. We hebben daarom ook 3 kleinere versies voor je opgezocht.


Ben je op zoek naar een mooie afgewerkte sensor prullenbak die ook nog eens een lust is voor het oog? De prullenbak van Moa heeft een strak zwart design waardoor hij gezien mag worden. Het is een prullenbak die je niet in een kastje hoeft te zetten maar die gezien mag worden.

Voordelen:

✓ 50 liter
✓ Geruisloze deksel
✓ Stijlvol ontwerp
✓ Inclusief binnenring

Nadelen:

✗ Gevoelige sensor
✗ Veel batterijen
✗ Geen binnenemmer


Simplehuman koper prullenbak

Nog een prullenbak die opvalt door zijn kleur. Echter is deze helemaal in koperkleur.

De sensor prullenbak is halfrond waardoor hij geen sta in de weg is. Door deze vorm kan hij perfect tegen een muur worden geplaatst.

Voordelen:

✓ 45 liter
✓ Bijzondere kleur
✓ Sensor die je de tijd geeft
✓ Afvalzakhouder

Nadelen:

✗ Niet geschrikt voor grote gezinnen i.v.m. inhoud


Eko Morandi prullenbak

Ze hoeven niet allemaal groot te zijn. Als je huishouden uit niet zoveel personen bestaat of je bent al heel erg goed bezig met het scheiden van je afval, dan heb je niet een hele grote prullenbak nodig. Deze van 30 liter is dan al voldoende.

Voordelen:

✓ 30 liter
✓ Klein formaat met sensor
✓ Strak design
✓ Ook verkrijgbaar in 12 liter

Nadelen:

✗ Door vocht van bv. GFT afval kan de sensor blokkeren


Onderhoud van je prullenbak

Als je prullenbak vies is maak deze dan schoon met sopje. Zeker aan de onderkant van de deksel kan vuil, met name schimmel door de vochtigheid, zich ophopen. Maak deze dus regelmatig schoon. Leg een krant onderin de prullenbak om het vocht al een beetje te absorberen.

Wil je vliegen weghouden? Bestrijk de prullenbak dan met citronellaolie. En als hij buiten staat kan je tea tree olie gebruiken. Persoonlijk vind ik deze geur namelijk niet heel erg lekker dus ik zou je niet aanraden om dit op je binnen prullenbak te gebruiken.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *