vliegendeur

Vliegengordijnen of hordeur?

Oh nee, het is mooi weer en je wilt graag de deur open kunnen zetten. Maar zodra jij dit doet, denken allerlei vliegende insecten dat het hun uitnodiging is om lekker binnen te komen rond vliegen. Dacht het niet. Met een vliegengordijn of een hordeur houd je die beestjes buiten de deur, terwijl je toch van het lekkere weer kunt genieten. Maar wat kun je nou het beste doen? Een vliegengordijnen kopen of een hordeur? 

Een vliegengordijn is een gordijn wat je eenvoudig op kunt hangen. Je hoeft namelijk alleen maar aan het kozijn een rail te bevestigen en daar je vliegengordijn aan op te hangen. De slierten van de vliegengordijnen sluiten nauw aan, waardoor er geen vlieg doorheen kan. Zelf kun je er makkelijk doorheen lopen, zelfs wanneer je iets in je handen hebt. Ook je huisdier kan eenvoudig van binnen naar buiten lopen.

Vliegengordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Welk materiaal het beste is ligt aan je persoonlijke voorkeuren. Heb je graag een vliegengordijn wat niet snel stuk gaat, dan kun je kiezen voor een hulzen of kunststof vliegengordijn. Mochten de slierten ooit tussen de deur komen, dan zijn niet meteen kapot. Wil je een vliegengordijn voor in je caravan of camper? Kies dan voor een kattenstaart vliegengordijn, ze zijn lekker licht van gewicht en houden de vliegen inclusief de warmte buiten de deur.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een hordeur. Deze zijn steviger dan vliegengordijnen en daarom vaak ook prijziger. Met een hordeur kun het geheel netter afwerken. Dit is met een vliegengordijnen wat lastiger. Een hordeur is eenvoudig open en dicht te schuiven, maar kan een obstakel zijn wanneer je je handen vol hebt en naar buiten wilt lopen. Want hoe ga je die deur open maken? Ook voor je huisdier is dit wat lastiger. Maar een hordeur gaat wel lang mee, als je er op de juiste manier mee omgaat.

Vliegengordijnen en hordeuren hebben allebei zo zijn voor- en nadelen. Welke van de twee je kiest ligt dus eigenlijk heel erg aan je eigen wensen. Wil je er makkelijk doorheen kunnen lopen, wil je een mooi geheel of wil je graag stevig product?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *