Hoe hang ik de hangmat op in huis?

Bij lekker luieren in een hangmat denk je wellicht aan zon, zee en strand. En laten we wel wezen: in Nederland is het weer moeilijk te voorspellen. Lig je net lekker in je hangmat, laten de eerste wolken zich weer zien. Zorg daarom voor een alternatief en zoek een ander (beschut) plekje.  Wat dacht je er eigenlijk van om de hangmat gewoon binnen op te hangen? En dan niet ergens in de bijkeuken. Nee, gewoon in een woonruimte. Er is namelijk echt veel meer mogelijk dan je zou denken.

Veiligheid eerst

Voordat we losbarsten met allemaal inspiratie, is het eerst belangrijk om te weten hoe je de hangmat veilig bevestigt. De wetenschap dat je niets kan gebeuren, terwijl je lekker aan het relaxen bent is toch een stuk fijner. Meet de afstand tussen de twee ophangpunten altijd even op en kijk of er stevige ophangpunten zijn. Twijfel je? Schaf dan een hangmatstandaard of extra haken en kettingen aan. Kijk verder ook of er in de betreffende kamer genoeg ruimte is rondom de hangmat. Het zou zonde zijn als je tijdens het schommelen in de mat de servieskast net iets te hard aantikt. Trouwens, je denkt wellicht nu eerst aan een eenpersoons hangmat, maar als je veel ruimte hebt is het ook een idee om een tweepersoons hangmat aan te schaffen. Zo kan je samen met je lief ultiem ontspannen na een drukke dag.

hangmat

Als vervanging voor ‘de stoel’

We begrijpen dat je bij de eettafel gewoon op een stoel wilt zitten. Maar er zijn vast ook een paar stoelen in je woning die vervangen kunnen worden door een hangmat. Zoals ‘de stoel’ in je slaapkamer. Dit is dé plek waar kleren die nog best wel een dagje kunnen of gewoonweg nog niet opgevouwen zijn vaak op een hoge stapel belanden. Neem even de tijd om alles goed op te ruimen en gebruik deze ruimte nu voor een hangmat. Helemaal ideaal als deze plek een paar meter van het raam is, zodat je ook nog kunt genieten van wat zonlicht.

Heb je nog wat ruimte over? Zet dan een paar leuke tafeltjes neer. Niet alleen geschikt om het geheel leuk te decoreren, maar ook nog eens zeer praktisch. Gebruik de tafeltjes om je drinken of een lampje neer te zetten, zodat je ook in de late uurtjes nog een moment van ontspanning in kunt lassen. Heb je deze ruimte niet? Of is deze suggestie niet helemaal jouw smaak? Dan zijn er nog genoeg alternatieven; een stapel oude tijdschriften kan bijvoorbeeld ook prima functioneren als meubel. Lijm deze eventueel nog aan elkaar vast voor extra versteviging.

hangstoel

Schommel de dag nog even na

Vind je een hangmat in je woonruimte wel een goed idee, maar vind je het liggen wat onpraktisch? Dan zijn er ook nog hangstoelen verkrijgbaar. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals stof en hout. De laatste variant is trouwens ook prima geschikt om met z’n tweeën in te schommelen, zie het maar als een zwevend bankje. Maar je kan natuurlijk deze hangstoel ook helemaal voor jezelf claimen, terwijl je languit lekker televisie ligt te kijken. Het geheel kan je versieren met leuke kussentjes, plaids en nepbontjes.

 

Deel de ruimte opnieuw in

Zoals je leest, kan je een hangmat eigenlijk in elke woonruimte ophangen. Als je deze maar goed bevestigt en let op voldoende ruimte eromheen. Maar ruimte kan je natuurlijk ook maken. Richt je woonkamer opnieuw in. Gooi of geef oude meubels weg die je toch niet meer gebruikt en maak een gezellig hoekje met een hangmat of een hangstoel. Wil je na verloop van tijd weer een andere draai geven aan de betreffende woonruimte? Dan verplaats je de hangmat heel eenvoudig naar een andere kamer. Of naar buiten, als het zonnetje zich weer eens laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *