Vijf handige tips voor het inrichten van een studentenkamer

Het inrichten van een studentenkamer kan soms best wel lastig zijn. Veel studentenkamers in Nederland zijn vaak klein, laag en donker. Om hier een gezellig plekje van te maken kan een enorme uitdaging zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kleur wanden, kleur vloer maar ook aan de type meubels, zoals stoelen en tafels, die je gebruikt in de studentenkamer. Toch zijn er veel bruikbare tips voor het inrichten van een studentenkamer, je moet ze alleen even weten.

studentenkamer inrichten meubels

studentenkamer

Tip 1: Lichte kleuren

Bij lichte kleuren denk je meteen aan wit, roomwit, pasteltinten en andere lichte kleuren. Dit zijn ook precies de kleuren die je het beste kunt gebruiken in een kleine studentenkamer. Waarom? Omdat lichte kleuren die ruimte groter laten lijken, omdat lichte kleuren het daglicht reflecteren en dus zorgen voor meer licht in ruimte en omdat je op lichte kleuren niet zo snel uitgekeken raakt.

Tip 2: Ga de hoogte in

Om meer ruimte te besparen in je studentenkamer is het een goed idee om de hoogte in te gaan. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door een hoogslaper te plaatsen, door zelf een hoogslaper te bouwen of door de hoogte in te gaan met kasten en spiegels. Optimaliseer de opbergruimte en zorg voor een grote lange spiegel die de ruimte groter laat lijken.

studentenkamer inrichten hoogte

studentenkamer

Tip 3: Slimme oplossingen

Vaak moet je juist creatiever zijn in een kleine ruimte dan in een grote ruimte. In een kleine ruimte wil je ook alles kunnen doen maar dan zul je met de juiste oplossingen moeten komen. Maak van je bureau ook een eettafel, zorg dat de bank ook meteen een slaapbank is, gebruik de eetkamerstoel als bureaustoel en creëer overal opbergruimte.

Tip 4: Vloerafwerking

Om de ruimte groter te laten lijken en het gemakkelijk schoon te houden is laminaat de perfecte oplossing. Het is goedkoop, gemakkelijk te installeren en goed schoon te houden. Ideaal voor studenten met astma.

Studentenkamer inrichten hoogslaper

kleine kamer

Tip 5: Besparen

Het inrichten van een studentenkamer kan duur worden als je nog niks hebt en alles nieuw wilt kopen. Bespaar daarom op meubels door bijvoorbeeld tweedehands meubels te kopen op Marktplaats of bij de kringloop. Vraag voor bruikbare cadeaus als je een housewarming geeft of ga eens bij het grofvuil kijken. Hier kom je vaak leuke dingetjes tegen.

Kijk voor leuke stoelen en andere meubels op www.designstoelen.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *