Je eigen kerstdorp maken

Vandaag hebben wij bij ons thuis de kerstboom neergezet. Een jaarlijks terugkerende traditie. Kerstmuziek aan en met het hele gezin de boom op zetten. En terwijl de kinderen de laatste hand leggen aan de boom start ik al met sfeerhoekjes maken. Iets leuks voor op de vensterbank, een gezellig stukje voor op de eettafel en iets met kaarsen naast de televisie.

Kerstdorp maken

Voor vele onder ons is er meer dan alleen een kerstboom met de kerst. Steeds meer mensen bouwen een compleet kerstdorp in hun huis. Ze maken met een plank een extra grote vensterbank of zetten een speciale tafel neer waarop ze een compleet dorp nabouwen. Bij de meeste mensen begint deze hobby klein. Ze kopen een paar huisjes en beginnen met een klein dorp. Maar hoe meer de jaren verstrijken hoe groter dit dorp wordt.

Uitbreiding kerstdorp

Naast de huisjes en de poppetjes komt er elk jaar weer meer bij. Die prachtige kerstboom met lichtjes, een skibaan inclusief skilift. Natuurlijk mag ook de treinbaan niet ontbreken. En wat dacht je van de winterkermis. Ook komen er elk jaar meer winkels bij in het dorp. De bakker, het postkantoor en in het midden van het dorp de ijsbaan.

En in het begin maakte je nog zelf je dorp in de loop der jaren heb je daar ook steeds meer voor gekocht. Bij de skibaan hoorde natuurlijk een echt skihelling. En in de haven waar die mooie ferry elke kerst aanmeert hoort natuurlijk ook een echt water. Eerst verfde je dat nog blauw maar nu leg je er folie neer zodat het lijkt op een groot meer. Ook gaan er omdat het dorp steeds groter wordt ook steeds meer zakken kunstsneeuw doorheen. En wat dacht je van de zakjes waar mee je de padden maakt.

Planning kerstdorp

En zo in de jaren is het meer geworden dan een hobby. Als jij in ze zomer in je ligstoel aan het gardameer ligt lig je al te denken welk thema je dit jaar gaat voeren. Hoe ga je het dit jaar neerzetten en wat wil je er bij kopen. Wordt de kermis het middelpunt of toch de skibaan. Ga je dan dit jaar toch de hoogte in met die skilift die je al 2 jaar op het oog hebt.

Kerstdorpfanaat

Op Pinterest kan je ook hele leuke voorbeelden vinden: Kerstdorp Pinterest

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *