Vijf fouten die iedereen maakt bij het inrichten van de slaapkamer

Na een drukke dag is het heerlijk om tot rust te komen in je slaapkamer. Een kamer vol met rondslingerende kleding, rugzakken of een uitpuilende Cowboysbag is verre van ideaal. In dit artikel lees je over vier fouten die bijna iedereen maakt bij het inrichten van de slaapkamer.

Meer aandacht voor woonkamer en keuken

Wanneer je bezig bent met inrichten gaat de meeste aandacht uit naar de woonkamer en keuken. Logisch, want hier breng je veel tijd in door. De slaapkamer wordt vergeten en dit terwijl je daar ook heel veel tijd in doorbrengt. Geef juist extra aandacht aan het inrichten.

Grote meubels

Plaats meubels die je over hebt of hebt gekregen niet zomaar in je slaapkamer. Denk er goed over na. Zijn ze te groot doe het dan niet. Het moet allemaal in proportie zijn. Een veel te grote kast en een klein bed is geen gezicht. Sowieso vullen grote meubels de hele ruimte en creëert het geen rust. Vergeet tevens niet om kleuren te kiezen die niet te schreeuwerig zijn. Nog een tip teken een plattegrond. Op die manier zie je precies hoe de ruimte opgevuld wordt.

Geen rommel

Het is iets wat er snel insluipt, kleren die rondslingeren, een laptop dames of dozen met spullen op de slaapkamer plaatsen. Zorg voor een opgeruimde kamer. Gooi geen kleding op de grond, maar hang het netjes in de kasten of stop vieze kleren meteen in de wasmand. 

Snoeren en verlichting

Lelijke kabels zijn ontzettend irritant in je interieur. Kijk van te voren of je ze weg kunt voeren. Kies bijvoorbeeld een kastje waar de kabels achter verstopt kunnen worden. Let tevens op de lampen die koopt. Een lamp die te fel is zorgt ervoor dat de slaapkamer niet gezellig wordt. Eerder kil. Teveel lichten is ook geen goed idee, gelukkig los je dit snel op door er een paar weg te doen!

Beddengoed

De valkuil is om zelfs je beddengoed in rustige kleuren te houden. Maar hiermee mag je best losgaan. Zoek een leuke print uit of mooie kussens. Het geeft je slaapkamer net iets extra’s. Dat geldt ook voor een vloerkleed. Het zorgt voor warmte en nog een voordeel je huis wordt minder gehorig. Kies niet het eerste het beste vloerkleed, het moet wel bij je interieur passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *