douchecabine

Douchecabine trends

Ga je aan de slag in de badkamer en ben je van plan een nieuw douchecabine te kopen. Benieuwd naar de nieuwste trends? De douchecabine is nog altijd populair en dit komt met name doordat deze eenvoudig te plaatsen is. De douche is een belangrijk onderdeel van de badkamer en tegenwoordig zijn ze gelukkig een hoop mooie mogelijkheden. Men vindt het fijn om gebruik te maken van een douchecabine. De douchecabine zorgt ervoor dat het water binnen blijft. Je hebt dus geen last van een natte badkamer die je achteraf weer droog moet maken.

Zwarte of donkere douchecabines

De tijd van witte douchecabines hebben we wel gehad. Tegenwoordig zijn er gelukkig meer kleuren waar uit gekomen kan worden. Een populaire kleur voor de douchecabine is zwart. Andere donkere kleuren zijn ook mogelijk zoals antraciet. Dit kan je combineren met een metalen frame waardoor je een industriële of moderne look krijgt. De douchewanden van de douchecabine zijn tegenwoordig ook voorzien van een speciale afwerking. Denk aan een matte strook voor extra privacy. Deze zijn te verkrijgen in diverse kleuren waaronder ook zwart. Groen of blauw zijn ook mogelijk.

Wil je het moderne of industriële goed doortrekken dan zijn er ook douchewanden met zwarte strepen. Deze hebben veel weg van de populaire zwarte glazen deuren voor de woonkamer.

Een andere manier om de douche zwart te maken is het aanbrengen van zwarte tegels aan de wand.

90×90 cm douchebak en douchecabine

Dit is niet persé een trend maar populair is het wel. Een douchecabine van 90x90cm en een douchebak van 90x90cm. Dit formaat is ideaal. Zo heb je voldoende ruimte om te bewegen onder de douche. Daarnaast neemt de douchecabine niet veel ruimte in beslag wat perfect is voor een kleinere badkamer.

Naast de 90x90cm douchecabines zijn er nog genoeg andere populaire mogelijkheden. De grote van je badkamer is belangrijk voor deze keuze. Maten zoals 80x80cm, 70x70cm, 100×100 cm zijn populaire vierkante maten. Ga je liever voor een rechthoekige denk dan aan 120x90cm of 120x100cm.

Douchebak of direct op de badkamertegels

We zien steeds vaker het principe van een douchecabine wat direct op de badkamertegels wordt geplaatst. Het heeft iets weg van een inloopdouche maar je hebt een douchedeur om de cabine af te sluiten. Dit houdt de warmte en het water binnen.

Wil je liever niet al die moeite doen om een waterafvoer te maken in je tegelvloer dan heb je ook nog een moderne douchebak die laag op de grond staat. Dit is namelijk een lagere variant van de standaard hoge douchebakken. Deze bakken zijn enkele centimeters waardoor je makkelijker de douchecabine instapt en het oogt een stuk mooier.

Na het lezen van dit artikel sta je natuurlijk te springen om de mogelijkheden voor jouw douchecabine te bekijken. Neem eens een kijkje op maxaro.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *