Homey Pro

Een slim huis slim combineren

Zo langzamerhand worden onze huizen steeds slimmer en raken we daar steeds meer aan gewend. Hier en daar zijn er nog wel eens twijfels of je koffieapparaat nou echt met het internet verbonden moet zijn, maar je deurbel, thermostaat, je gordijnen en zonwering en de verlichting zijn allemaal met apps of spraak te bedienen. Nog slimmer is het als je al die dingen kon combineren en dat kan met de Homey Pro.

Slim nog slimmer

De Homey Pro is een elegant wit bolletje van 12 centimeter, met ongelofelijk slimme technologie. Het laat maximaal 40 apps met elkaar communiceren en op elkaar reageren.

Door het mogelijk te maken om apparaten met elkaar te laten samenwerken ontstaat er een enorm krachtig netwerk in je huis, die je ook nog eens helemaal zelf kan instellen.

Het laten samenwerken van al die apparaten (dat zijn er meer dan 50.000 van wel 1000 merken) is een knappe prestatie, omdat er geen standaardtaal is voor slimme apparaten. Elk apparaat praat in zijn eigen taal en de Homey Pro beheerst dus al die talen.

De homey Pro beheerst ook de menselijke taal. Tenminste als je dat wil. Het apparaat zelf heeft geen ingebouwde microfoon. Simpelweg omdat er een groot aantal mensen geen microfoon in hun huis willen. Heb je daar geen moeite mee of ben je al gewend aan spraak sturing, koppel je Google Home mini of andere speaker en geef de commando’s.

Homey Pro

Wat kan je er mee

Als je net een beetje aan een slim huis bent begonnen, klinkt verbinden en combineren misschien nog een beetje “ver van je bed show”. Om nou bij je bed te blijven: Denk je eens in, dat wanneer je naar bed gaat, lichten automatisch gedimd aanstaan in je slaapkamer, je gordijnen zich sluiten en de ramen en de voor -en achterdeur op gaan op slot. Misschien nog een muziekje, Netflix of het laatste nieuws voor het slapen gaan en na een bepaalde ingestelde tijd gaat letterlijk en figuurlijk het licht langzaam uit.

Of denk aan beveiliging in huis. Iedereen de deur uit? Alle ramen en deuren gaan op slot. De kachel gaat naar een energiebesparende temperatuur en de verlichting schakelt naar een automatische routine zodat het toch lijkt of er iemand thuis is, natuurlijk alleen als het buiten donker wordt. Is er onverwacht toch onraad, of brand dan begint de verlichting rood te knipperen, je speaker speelt een alarm en je krijgt een melding op je telefoon.

Zo zijn er dus eindeloos veel mogelijkheden en uitbreidingen mogelijk. Kijk maar eens op deze Smart Home website en ontdek de slimmigheden van een slim huis. Stuur je slimme stofzuiger aan het werk wanneer het jou uitkomt of je grasmaaier, natuurlijk alleen als het droog is. Dat alles aangestuurd door je Homey Pro. Je knooppunt in een slimme woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *