kerstversiering

Vervangers voor je kerstversiering

Misschien is hij al weg en anders gaat hij een dezer dagen weg: de kerstboom. Persoonlijk vind ik het altijd weer een fijn idee als hij opgeruimd wordt. Ik ben dol op de kerst, vind het erg sfeervol en kan er echt van genieten. Maar het moet niet te lang in huis staan. Op een gegeven ogenblik wil ik mijn huis weer terug, dan verlang ik weer naar rust.

Je huis opnieuw inrichten

Als de kerstboom weggaat is het elk jaar weer een kans om je kamer een ander uiterlijk te geven. De kerstboom kan het best vervangen worden door een mooie kamerplant. Zo hou je het groen in je interieur.

Het grote voordeel is dat de winkeliers ook weten dat we in het begin van het jaar allemaal overstappen van kerstboom naar kamerplant. Zo heeft de Welkoop bij ons om de hoek een prachtige collectie staan. Vandaag gaat bij ons de boom weg en ga ik gelijk een naar de winkel om een nieuwe ficus aan te schaffen. Groen eruit maar ook groen erin.

Een nieuwe kamerplant hoort natuurlijk in een mooie bloempot. Wil je dit jaar duurzaam starten, kijk dan eerst bij de kringloop of op marktplaats. Als je daar niets vindt wat bij je interieur past kan je altijd nog gaan shoppen.

Andere sfeerverlichting

Een van de dingen die we vaak het meest missen als we de kerstspullen hebben opgeruimd is de sfeerverlichting. Al die kerstlampjes geven vaak net iets meer sfeer dan je normale verlichting. Al die kleine vonkelende lampjes zorgen voor iets magisch in je interieur.

Ook daar is gelukkig een oplossing voor. Zo is het op dit moment een trend om kerstverlichting te gebruiken in je interieur. Althans bij de pubers. Maar waarom zouden wij dat niet in onze huiskamer mogen doen. Laat nog even een maand je kerstverlichting aan. Hang ze op of doe ze in een grote glazen vaas. Er zijn genoeg leuke manieren om nog even dat magische gevoel vast te houden.

Wil je liever geen kerstverlichting maar ben je nog wel op zoek naar een sfeervolle vervanger koop dan een paar mooie led kaarsen. Daar heb je het hele jaar plezier van.

Foto van Yehleen gaffney op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *