Besparen op de aanschaf van binnenplanten

Binnenplanten zijn een geweldige manier om je huis of appartement op te vrolijken. Ze zijn ook goed voor je gezondheid, omdat ze luchtverontreiniging verminderen en de luchtvochtigheid verhogen. Helaas kunnen binnenplanten een dure aanschaf zijn. Maar als slim winkelen je ding is en je creatief bent, kun je geld besparen op de aanschaf van binnenplanten. Hieronder geven we je wat tips om je geld te besparen op binnenplanten. 

Sla de tuincentra over 

Tuincentra zijn meestal de duurste opties als het gaat om de aanschaf van binnenplanten. Deze planten zijn vaak veel duurder dan planten die je in een speciale bloemenwinkel of kwekerij kunt krijgen. Als je geld wilt besparen, kun je de tuincentra overslaan, afgezien van speciale aanbiedingen natuurlijk. 

Vraag planten van vrienden en familie

Als je vrienden hebben die binnenplanten hebben, kun je misschien af en toe wat planten van hen krijgen. Soms hebben mensen planten die te groot worden voor hun huis en die ze niet meer willen. Of ze kunnen je een stekje geven van een plant die ze al hebben. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op binnenplanten. 

Koop kleine planten 

Kleine planten kosten meestal minder dan grotere planten, dus als je geld wilt besparen, is het een goed idee om kleine planten te kopen die je vervolgens kunt laten groeien. Zoek naar planten die in een kleine pot passen, zoals cactussen en vetplanten. 

Koop online 

Er zijn veel online winkels waar je binnenplanten kunt kopen. Vaak zijn deze winkels goedkoper dan tuincentra of bloemenwinkels. Zorg er wel voor dat je planten van een betrouwbare bron krijgt. 

Kijk naar dierenwinkels 

Dierenwinkels kunnen een goede bron van koopwaar zijn voor binnenplanten. Ze hebben vaak kamerplanten tegen lage prijzen. Om echt een goede deal te krijgen, zoek je naar planten die in hun laatste stadia van groei zijn, want dan zijn ze goedkoper. 

Koop in het seizoen 

De prijzen van binnenplanten kunnen sterk variëren afhankelijk van het seizoen. Als je thuis geld besparen wil, probeer dan buiten het hoogseizoen te kopen, zoals in het vroege voorjaar of herfst. 

Bespaar op verzorging 

Als je geld wilt besparen op binnenplanten, moet je ook geld besparen op de verzorging ervan. Koop goedkope potgrond en gebruik minder water. Je kunt ook proberen de planten minder te verpotten en ze geen plantenvoeding te geven. 

Koop op markten 

Markten zijn vaak een goede plek om binnenplanten te kopen. Je kunt er vaak goedkopere planten krijgen dan in bloemenwinkels of tuincentra. Je kunt ook afdingen op de prijs als je meer planten koopt, zeker aan het einde van de dag. 

Koop tweedehands 

Als je geld wilt besparen, kun je ook tweedehands binnenplanten kopen. Er zijn veel websites waar je tweedehands planten kunt kopen, maar je kunt ook kijken op lokale markten of advertentiesites. Koop bulk Als je van plan bent om meerdere binnenplanten te kopen, kun je bulk kopen om geld te besparen. Veel tuincentra en bloemenwinkels hebben bulkaanbiedingen voor mensen die meer dan één plant willen kopen. 

De binnenplant blijft zo interessant

Binnenplanten kunnen een dure aanschaf zijn, maar als je slim winkelt, kun je geld besparen. Sla de tuincentra over en koop liever bij bloemenwinkels of kwekerijen. Je kunt ook planten van vrienden krijgen, kleine planten kopen, online planten kopen, naar dierenwinkels gaan, planten in het seizoen kopen, geld besparen op verzorging, op markten kopen, tweedehands planten kopen of bulk kopen. Al deze tips kunnen je helpen geld te besparen op de aanschaf van binnenplanten.

Foto door Karolina Grabowska

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *