douches

Verschillende soorten douches, welke is het beste?

Recent heb ik voor mijn nieuwe woning een nieuwe douchecabine moeten uitzoeken. Het startte met een kapotte schuifdeur en werd uiteindelijk een mini-renovatie. De badkamer moet namelijk nog vervangen worden dus voorlopig hebben we het even op de snel manier opgelost door alleen een nieuwe douchecabine te plaatsen die ongeveer even groot was als de vorige. Ik heb echter wel geleerd dat er enorme veel keuze is in douchecabines en dat de keuze die je maakt er belangrijk is want de douche is een plek waar veel gebruik van wordt gemaakt.

Want welke douchecabine past nu het beste bij jou? Waar moet je rekening mee houden?

1. Welke maat moet je douchecabine hebben?

Douchecabine’s zijn er in verschillende maten. De meeste gebruikte maat is 100 x 100 maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Is je douche klein dan is er de 90 x 90 cabine. Heb je meer ruimte dan kan je gaan voor een 140 x 110 douchecabine. Kijk dus goed hoeveel ruimte je hebt. En als je al de maat hebt dan moet je kiezen of je een rechte op ronde douchecabine wilt.

In ons vorige huis hadden wij een rechte. De douche zat naast de deur en het kwam in deze ruimte beter uit om een rechte douche te hebben met een openslaande deur. In onze huidige douche hebben we een ronde douchecabine met schuifdeur. Door te kiezen voor rond bleef er meer vloeroppervlakte over. Zo kon er ook nog een toilet naast de cabine geplaatst worden.

2. Ga je voor een schuifdeur of een openslaande deur?

Zoals ik al schreef hadden wij voorheen een openslaande deur. Een schuifdeur had in deze badkamer niet gepast. De openslaande deur gaf meer ruimte bij het instappen dan een schuifeur.

Nu is het andersom. Nu hebben we een schuifdeur. Dit omdat anders de deur tegen het toilet en de kast aan zou komen. Allemaal factoren om rekening mee te houden.

Persoonlijk vind ik een openslaande deur wel makkelijker met schoonmaken. Nog een factor om rekening mee te houden.

3. Welke extra’s wil je toevoegen?

Er zijn ook allemaal extra’s toe te voegen aan je douchecabine. Wat dacht je van een complete spiegelwand. Ideaal als je elders in je woning er geen ruimte voor hebt.

Je kan ook kiezen voor een complete douchecabine. Een cabine inclusief waterjets en opbergmogelijkheden. Je eigen thuis welness centrum in het mini.

Neem je tijd om een beslissing te nemen. Eigenlijk zouden wij onze badkamer moeten laten vernieuwen. Omdat we nog niet weten hoe en wat zijn we voor de beste oplossing van dit moment gegaan. Zelfs dit besluit hebben we niet over 1 nacht genomen. Zet alle voor en tegens op papier en overleg met deskundige voordat je je badkamer opnieuw inricht. Je kan het maar 1 keer goed doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *