Verschillende manieren om schuttingen te plaatsen

Schuttingen zie je overal. Vrijwel iedere achtertuin is namelijk afgezet door middel van een schutting, zodat het eigen terrein voorzien is van een afscherming. Daarbij kan deze schutting ook voor meer privacy geven. Hoewel de meeste mensen de schuttingen voornamelijk aan de randen van de tuin plaatsen, zijn er nog veel meer variaties op te bedenken. Je hoeft namelijk niet alleen voor een afscheiding van de buitenruimte te zorgen, maar kunt ook voor geheel nieuwe creaties kiezen. Je kunt jouw creativiteit daarom altijd de vrije loop laten gaan. Maar wat zijn dan de mogelijkheden? En wat is er allemaal voor nodig om dit te realiseren?

Afscherming van jouw terras

Schuttingen komen altijd in een groot aantal losse panelen. In sommige gevallen moet je deze panelen zelfs nog in elkaar zetten door de houten planken aan de balken te bevestigen. Je hebt hierdoor ook altijd meer mogelijkheden dan je in eerste instantie gedacht had. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw terras af te schermen met enkele schuttingdelen. Deze plaats je aan de rand van het terras, waarna je er planten en bloemen aan hangt of ervoor plaatst. De schuttingdelen zorgen er dan voor dat de planten in de gewenste richting groeien. Jij hebt hiermee weer een extra vorm van privacy gecreëerd en kunt genieten van de warme zomermaanden op jouw terras.

Jouw grote tuin opdelen in meerdere vakken

Je kunt de panelen ook gebruiken om midden in de tuin een mooie creatie te maken. Hiervoor zet je bijvoorbeeld een schuttingdeel midden op het gras, waardoor je twee verschillende ruimtes creëert. Vooral bij de grotere tuinen kan dit een wereld van verschil opleveren. Een grote grasmat lijkt immers ook saai, maar door een schuttingdeel strategisch te plaatsen, kun je het knusser maken. Daarbij zou je het ook als plantenbak kunnen gebruiken, waardoor je ook weer een andere uitstraling geeft aan de tuin. Hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je hoeft hier alleen het juiste tuinhout voor aan te schaffen en deze te monteren op de gewenste plek in de tuin.

Ga voor een lange levensduur

Er zijn uiteraard nog veel meer manieren waarop je een schutting kunt plaatsen in de tuin. Vooral als je creatief bent, kun je een groot aantal kanten op en zorg je ervoor dat jouw buitenruimte volledig naar wens wordt. Je hoeft alleen maar de beste materialen aan te schaffen en te bekijken welke bevestigingsmaterialen hiervoor nodig zijn. Zo kun je binnen een korte tijd alle klusprojecten uitvoeren en profiteren van de kwaliteit van goed tuinhout. Door dan het gewenste onderhoud om de zoveel jaren uit te voeren, weet je zeker dat het hout een lange levensduur kent en jij er verder geen omkijken naar hebt.

Foto van Matt Chen on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *