Verplaatsbare meubels voor buiten

We hebben heerlijk weer op dit moment. De zon schijnt en het is niet te warm om buiten te zitten. We kunnen dus optimaal genieten van de zon. Althans, afhankelijk van de indeling van je tuin en de mogelijkheden die je tuinmeubelen je bieden.

Want eigenlijk zou het ideaal zijn als je je tuinmeubelen op zwenkwielen zou hebben staan. Ik zie dat namelijk al in mijn eigen tuin. Deze is zo ingericht dat je op meerdere manieren van het weer kan genieten.

Zonnige plekjes

Wij hebben twee plekken in de tuin waar je goed van de zon kan genieten. Tegen het huis aan hebben we twee loungebanken voor 2 personen staan. Hier kan je bijna de hele dag van de zon genieten. Als het erg warm wordt maken we gebruik van een parasol om het in ieder geval comfortabel te houden.

Tegen de kant van de schutting hebben we een 2 persoon zitje gemaakt. Daar kan je nog lekker aan het eind van de dag in de zon zitten. Net voordat hij naar de voorzijde van het huis verdwijnt en we in de schaduw komen te zitten.

Nu heeft niet iedereen dat geluk. En zeker als de zon schaars is kan je maar beter zoveel mogelijk doen om optimaal te genieten. Daarbij kan het ook andersom, je wilt juist uit de zon. Want de hele dag in de zon zitten is niet goed maar lekker buiten van het weer genieten wel. Het opzoeken van schaduw kan ook een stuk makkelijker als je je meubels kan verplaatsen.

De oplossing:

  1. Maak net als wij meerdere hoekjes. Zorg voor lichte tuinmeubelen die je zo even kan verplaatsen. De twee losse stoelen die wij hebben kan je ook prima optillen en bij de bankjes zetten. Waardoor er een gezellig knus hoekje ontstaat voor 6 personen.

    De bank zijn ook licht en kunnen dus ook makkelijk verplaatst worden. We zetten deze vaak iets naar voren als we gebruik maken van de parasol om te zorgen dat iedereen in de schaduw kan zitten.
  2. Heb je echter zware meubelen of maar 1 meubelstuk zoals een steigerhouten loungebank, zorg er dan voor dat je deze voorziet van wielen. Op deze manier kan je de bank en tafel makkelijk verplaatsen.

Zorg er in ieder geval voor dat je optimaal geniet. We hebben steeds vaker mooie zomers dus het wordt tijd dat we onze tuin daaraan aanpassen.

Foto door Rachel Claire

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *