kraan

Kraan inspiratie nodig? Vijf unieke kraansoorten uitgelicht

Op zoek naar een aftap voor in je woning? Dan zal je er al snel achter komen dat er behoorlijk wat keuze is. Allereerst moet je bepalen welke aftap je nodig hebt. Een kraan voor bij je bad moet natuurlijk aan andere eisen voldoen dan een aftap in de keuken. Vervolgens kun je gaan kijken wat jij mooi vindt en welke voldoet aan de andere eisen die je stelt. Hieronder gaan we kijken naar vijf unieke kraansoorten. 

Keukenkraan 

Een keuken aftap moet simpelweg iedereen hebben. Dat is ook de grote reden waarom er zoveel verschillende zijn. Je hebt klassieke varianten, industriële kranen en echte designerkranen. Behalve het type en de kleur zijn er ook verschillende soorten kranen. Je hebt de standaard kraan, maar ook een kokendwaterkraan en de keukenkraan met een handdouche. De kokendwaterkraan kan je naast warm en koud water, ook kokend water geven. Ideaal voor je thee of tijdens het koken. De keukenkraan met handdouche is ideaal voor het afwassen van je borden. Net alsof je in een restaurantkeuken staat, maar dan thuis.   

Fonteinkranen  

Een fonteinkraan wordt gebruikt op toiletten en is in de meeste gevallen een koudwaterkraan. Het is daarom een kleine aftap die perfect past op een fontein, in je toiletruimte. Hier heb je natuurlijk meestal wat minder ruimte. Je kan gaan voor een fonteinkraan in een bepaalde kleur, maar ook voor verschillende types kiezen. Zo zijn er kranen die zelf de watertoevoer stoppen, of met een sensor. 

Wastafelkranen  

Ook voor wastafels zijn er natuurlijk ontzettend veel kranen. Goud, zwart, hoog, laag, klassiek of trendy? Het is allemaal mogelijk. Hierbij kan je ontzettend veel kanten op, en weet je daarom zeker dat je een optie kan vinden die perfect in jouw badkamer past. 

Bidetkranen   

Een bidet aftap is een ideale toevoeging aan je bidet. Hiermee is reinigen met wc-papier verleden tijd. Reinigen met een bidet is veel betaalbaarder en hygiënischer dan wanneer je dit met wc-papier doet. Je kunt met de horizontale waterstraal heel makkelijk reinigen na je toiletbezoek. Makkelijk, snel en lekker schoon!  

Badkranen 

Even lekker tot rust komen in bad, wie kan daar nou niet van genieten? Het is dan wel belangrijk om een goede en mooie badkraan te kiezen. Ook hierin zijn er ontzettend veel opties, zowel qua gebruik als qua look. Je kan gaan voor vrijstaande badkranen, voor badrandkranen, voor inbouw badkranen en nog veel meer. Er zijn veel meer opties dan je waarschijnlijk had verwacht! 

Foto van Phillip Long on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *