beschut in de tuin

Beschut in de tuin zitten

Wij Nederlanders zijn erg waakzaam op onze privacy. Wij willen wel graag bij de buren gluren maar hebben liever niet dat zij bij ons in de tuin kunnen kijken. Laat staan dat mensen die langs jouw tuin lopen zomaar bij je naar binnen kunnen kijken. Wat er op de bbq ligt houden we toch graag prive. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit op een leuke manier op te lossen, zoals de taxus van Taxustopper, waarover later meer. 

Natuurlijke beschutting

Nu de natuur het niet zo makkelijk heeft, is het van belang dat we ook in onze eigen tuin zoveel mogelijk groen toepassen. Als je groen toepast in je beschutting heb je gelijk al een groot stuk natuur. De meeste schuttingen zijn vaak 1.80 hoog en gemiddeld 4 tot 8 meter lang. Als je hiervoor groen toepast help je de natuur al een heleboel en het geeft gelijk veel sfeer aan je tuin. 

Dat groen kan je op twee manieren doen. Wij hebben 2 jaar geleden onze tuin laten doen en hebben toen gekozen voor een stalen frame waartegen diverse klimplanten groeien. Het grootste deel is bedekt met klimop. Deze hebben we gecombineerd met Toscaanse Jasmijn en een kamperfoelie.

Het heeft best lang geduurd voordat, zeker de laatste twee genoemde planten rassen, gingen groeien. Pas dit jaar zitten we voor het eerst een beetje beschut.

Wil je liever sneller beschut zitten dan is het verstandig om te kiezen voor struiken. Zoals een buxushaag, een Portugese laurier of je kan een Taxus kopen bij Taxustopper. Door te werken met struiken heb je veel sneller je haag dicht. 

Houten beschutting

Als je werkt met groen in je beschutting moet je rekening houden met de breedte. Zeker een haag met struiken wordt breder dan de standaard houten schutting. Ben je beperkt in de ruimte dan is het verstandig om te werken met houten schutting. Dan weet je ook zeker dat je gelijk beschut zit.

Wij raden wel aan om dan op andere plekken in de tuin groen toe te passen. Als je alleen werkt met hout en stenen kun je je tuin een kil uiterlijk geven. Juist door te werken met potten en planten creëer je sfeer en levendigheid.

Koop een paar mooie grote potten en vul deze met een mooie struik of een grote hortensia. Combineer deze met een paar kleine potten. Je kan er ook voor kiezen om planten aan je schutting te hangen. Probeer in ieder geval te werken met drie verschillende kleuren. Groen als basis en daarnaast kan je kiezen uit blauw, roze, wit, paars, rood, oranje of geel. Kijk wat er past bij je huis en bouw op deze manier je tuin op. 

En wat je ook beslist om te nemen, geef het tijd. Of je nu gaat voor de klimop, een taxushaag of een houten schutting met losse potten. Net als je interieur moet je tuin (letterlijk) groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *