Verisure introduceert NightControl: een SOS-functie in huis met noodoproep

Onze meldkamer staat 24 uur per dag en zeven dagen per week paraat

Verisure, een merk van Securitas Direct, introduceert de NightControl, een nieuwe afstandsbediening met SOS-functie. De NightControl maakt het mogelijk om het alarmsysteem op eenvoudige wijze gedeeltelijk in- en uit te schakelen, alsook om via een stembericht een Verisure-alarmoperator om assistentie te vragen. De SOS-functionaliteit komt goed van pas in het geval van een inbraakpoging, brand, of als iemand thuis plotseling onwel wordt.

Het aantal inbraken in Nederland bleek vorig jaar verontrustend hoog. In 2014 werden nog 70.651 inbraken of pogingen tot inbraak gepleegd, wat overeenkomt met gemiddeld 194 gevallen per dag. Met de NightControl optimaliseert Verisure het gebruiksgemak en de communicatie tussen de gebruiker thuis en de operator van de Securitas Direct-meldkamer. De SOS-functie verhoogt de veiligheid in huis voor mensen die alleen wonen of een verhoogd risico hebben om onwel te worden.

NightControl: extra afstandsbediening met SOS-functie

De Verisure NightControl is een klein apparaat dat in verschillende ruimten in het huis aan de muur kan worden bevestigd. Met een enkele druk op de knop kan de gebruiker de beveiliging in een bepaalde ruimte gedeeltelijk in- of uitschakelen. Bovendien heeft het apparaat een ingebouwde microfoon en speaker. In noodgevallen kan de gebruiker op de SOS-knop drukken om een bericht op te nemen, dat onmiddellijk doorgestuurd wordt naar de Securitas Direct-meldkamer. De operator kan hierdoor nog beter actie ondernemen.

Christophe Lemaitre van Verisure: “De SOS-functionaliteit van de NightControl stelt een klant in staat om zonder telefoon contact met ons op te nemen in het geval van inbraak, brand, onwel worden of andere noodgevallen. De NightControl wordt over het algemeen in de slaapkamer of op de overloop geplaatst. Indien gewenst kunnen er meer apparaten in het huis worden geplaatst.”

Dhr. Lemaitre voegt daaraan toe: “We hopen dat deze functionaliteit onze klanten extra gemak, veiligheid en gemoedsrust biedt. Ze kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week in contact komen met een operator  van de alarmcentrale door de SOS-knop in te drukken. Voor ons maakt het stembericht het mogelijk om het noodgeval sneller te identificeren, op de juiste manier te reageren en de beste hulp te sturen.”

verisure

Samenwerking met politie en autoriteiten

Na het indrukken van de SOS-knop neemt de gebruiker een boodschap op, die direct wordt doorgestuurd naar de Securitas Direct-meldkamer. De operator neemt dan onmiddellijk telefonisch contact op met de gebruiker. Als dat niet lukt, luistert de operator naar het bericht en onderneemt hij of zij gepaste actie om de gebruiker te helpen. Afhankelijk van het type noodgeval wordt een surveillant, de politie of de brandweer op de hoogte gesteld en langs gestuurd.

“Indien mogelijk dient de gebruiker altijd direct contact op te nemen met de politie of de autoriteiten. Maar als je in bed wakker wordt door een brand of inbraak, of als je onwel wordt of er zich een ander noodgeval voordoet, heb je wellicht niet de tijd om je telefoon te vinden en 112 te bellen. De SOS-functionaliteit is altijd beschikbaar in situaties als deze, dankzij de NightControl die bij voorkeur bij het bed aan de muur wordt geplaatst”, zegt Christophe Lemaitre.

Onderdeel van het Verisure-platform

De SOS-knop is een van de vele slimme en verbonden veiligheidscomponenten van het Verisure-platform. Christophe Lemaitre: “Verisure wil zijn rol als pionier voor veiligheid in het verbonden en beschermde smart home steeds verder uitbreiden. Dat is de reden dat we deze nieuwe component toevoegen aan ons alarmsysteem dat volledig bedienbaar is via onze app op een smartphone.”

Dankzij mobiele applicaties en verbonden digitale apparaten worden huizen steeds slimmer. Verisure is expert op dit gebied en biedt een ecosysteem van oplossingen voor inbraak, brand, SOS, klimaatbeheersing en energieverbruik. Alle systeemcomponenten zijn verbonden met internet en te besturen via de Verisure-app (beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone), en via een online webpagina. Zij worden professioneel gemonitord vanuit de eigen alarmcentrale.

De kostprijs van de NightControl bedraagt € 129,00.  De maandelijkse abonnementskosten bedragen € 1,00.
Meer info over de Verisure NightControl vind je terug op http://www.verisure.nl/sos.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *