Verhuizen blijft een hot item

Corona heeft voor een enorme verschuiving op de woningmarkt gezorgd. Woningen gingen als zoete broodjes over de toonbank. Iedereen wilde verhuizen. Door het verplichte thuiswerken hebben we ontdekt dat we niet meer heel erg dichtbij het werk hoeven te wonen. We kunnen namelijk makkelijk vanuit huis werken. Dat vraagt soms om meer ruimte maar kan ook de wens triggeren om richting het platteland te gaan. Deze ontdekking samen met de lage rente zorgde voor een overspannen woningmarkt.

De overspannen woningmarkt is nu weer een beetje tot stilstaand aan het komen. Toch zullen er nog veel mensen zijn die al een nieuw huis hebben gekocht of bezig zijn met een nieuwe woning. Want door de daling van de verkoopprijzen ontstaan er weer kansen. 

Nieuw interieur

Verhuizen geeft ons de mogelijkheid om gelijk ons interieur aan te pakken. Nieuwe vloer, nieuwe meubels en een nieuw kleurtje aan de wand. Door deze nieuwe dingen kunnen andere dingen soms blijven liggen of is er geen budget meer voor. Gelukkig zijn daar goede alternatieven voor. 

 • Raamdecoratie:

  Gordijnen kunnen prijzig zijn. Als je al goede gordijnen in je huidige woning hebt is het zonde om deze niet mee te nemen. Laat deze vermaken door een plaatselijke kleermaker.

  Zo kan je je bestaande gordijnen laten vermaken voor je nieuwe huis. Misschien passen je gordijnen van de woonkamer niet in je nieuwe woonkamer, ze passen dan vaak wel in de slaapkamer. En als je een grote woonkamer had kan je ze misschien laten vermaken voor 2 slaapkamers. 
 • 2e hands meubelen

  Mocht je geen budget hebben voor nieuwe meubels dan kan je op zoek gaan naar 2e hands meubels. Ook deze markt vaart nog steeds wel bij de corona crisis. En de huidige energiecrisis zorgt er wederom voor dat we veel 2e hands kopen. Marktplaats heeft nog nooit zo vol gestaan.
  Deze optie is ook handig voor het vorige punt. Je kan ook kijken of je via marktplaats goedkoop aan gordijnen kan komen. 

  En niet alleen gordijnen. Eigenlijk is alles wel via marktplaats of de kringloop te koop. Mijn tip: kies een stijl en ga langzaamaan deze toepassen in je interieur. Start met dat leuke kastje via marktplaats als basis voor je nieuwe interieur. Ga vanuit daar naar kringlopen, beurzen en breid zo langzaam je interieur uit tot je droominterieur.

  Bekijk ook eens onze binnenkijker: Droomhuis met een marktplaats interieur
 • Woonaccessoires:

  Je huis stijl je af met woonaccessoires. Als je gaat verhuizen is dit het moment om al je bestaande stijlinghoekjes los te laten. Ga samen met je partner of een vriendin aan de slag. Een vriendin is eigenlijk beter omdat ze een frisse blik kan geven. Zet al je woonaccessoires op tafel en ga samen aan de slag om nieuwe settings te maken. Of laat het helemaal los en geef je vriendin te vrije hand.
  Je kan ook een whatsapp groep aanmaken met je vriendinnen en kijken of je woonaccessoires kan ruilen. Iedereen heeft wel items die we niet meer leuk vinden.
  Mocht je nog niet weten welke stijl je aan wilt houden ga dan online op zoek naar wooninspiratie

Andere omgeving

Zoals al eerder gezegd zien we dat door corona mensen steeds vaker richting het platteland vertrekken. Ze kiezen voor een totaal andere omgeving. Want waarom zou je in de drukke stad blijven als je ook kan genieten van een stuk grond. Een plek met uitzicht over de weilanden en de mogelijkheid om “grootgrondbezitter” te worden. 

Wil je snel je nieuwe omgeving leren kennen dan hebben we nog een aantal tips voor je:

– Wandel elke dag even door je nieuwe buurt. Zo leer de wijk maar ook de bewoners kennen. Wissel de tijdstippen waarop je wandelt. Overdag kom je de buurtbewoners tegen en ‘s avonds kan je stiekem naar binnengluren. 

– Koop lokaal. Bezoek de plaatselijke supermarkt, koop je brood bij de echte bakker in het dorp en haal je groente bij de boer om de hoek.

– Of volg een ‘inburgeringscursus” zoals in de achterhoek: rtlnieuws, verhuizen naar de achterhoek

Wat je ook doet, zorg er voor dat je nieuwe plekje aanvoelt als thuis. En neem hiervoor de tijd.

Foto van HiveBoxx on Unsplash

About Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *