budget wonen marktplaats

Binnenkijken bij een “Marktplaats” woning

Binnenkijken bij een “Marktplaats” woning

Wanneer je budget niet groot is, kun je toch fantastisch ingericht wonen. Kwestie van geduld hebben, weten wat je (ongeveer) zoekt en Marktplaats afstruinen.

Ik ben gek op stoere materialen, zoals zink, ijzer, hout enz. Het begon met mijn salontafel. Ik wilde een stoere tafel met een glazen blad. Verder had ik er niet echt een idee bij, maar toen ik een tafel van drijfhout met glazen blad zag, was ik verkocht. Ik moest er wel 45 minuten voor rijden, maar die rit was absoluut de moeite waard. Voor € 75,00 kocht ik de tafel en inmiddels heb ik ‘m al tien keer kunnen verkopen voor het meervoudige, maar het is gewoon mijn tafel, dus verkoop is geen optie.

Nu ik zo goed was geslaagd met de salontafel, besloot ik ook verlichting via Marktplaats te kopen. Ik kwam een set tegen van een enkelvoudige en een drievoudige lamp en was op slag verkocht. Deze set wilde ik écht heel graag hebben. Probleem was wel dat er bij de advertentie stond: lampen zelf afhalen. Nu ben ik wel creatief, maar niet technisch. Uiteindelijk kwam ik met verkoper tot overeenstemming dat hij de lampen voor mij zou afhalen. Toen ik de lampen zag, wist ik dat het om iets bijzonders ging. Bij thuiskomst bleek dat ook. De lampen van nikkel: Orkje, die ik samen voor € 200,00 had gekocht, bleken van ontwerper Jan Pauwels te zijn en hebben een nieuwwaarde van € 2.300,00. De financiële waarde vind ik van ondergeschikt belang, ik hecht veel meer waarde aan de stoere uitstraling en prachtige verlichting van de lampen.

Verder wilde ik al een tijd een grote zinken eet- en leeftafel. Vorig jaar kwam ik dé tafel tegen op Marktplaats: maar liefst drie meter lang. Geweldig! Ik hou er namelijk van om gezellig met vrienden en familie langdurig te tafelen. Verkoper gemaild en een afspraak gemaakt. Prijs:
€ 400,00 terwijl de nieuwprijs € 1500,00 was. Zó blij mee. Bij verkoper zag ik ook een prachtig zwevend dressoir, precies waar ik al een tijd naar op zoek was. Een echt designmeubel, dat verkoper per deel € 500 had gekost. Ik mocht de zes delen van hem kopen voor € 400,00. Het ophangen van het wandmeubel kostte bijna een dag, maar dat ben ik inmiddels vergeten

Kortom. Het loont de moeite om via Marktplaats spullen te kopen. Op die manier kom je tot een inrichting die niet standaard is en heb je ook nog prachtige verhalen om tijdens het tafelen op te lepelen.

budget wonen marktplaats

Dressoir

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *