Van glas tot verlichting: hoe je een kleine badkamer groter laat lijken

Overweeg jij om de badkamer te renoveren en wil je meer ruimte creëren? Wanneer de oppervlakte van jouw mini-spa klein is, is het belangrijk om slimme keuzes te maken. Zo creëer je meer ruimte en oogt de badkamer een stuk ruimtelijker. In dit artikel vertellen we hoe je dit voor elkaar krijgt, zodat je er alles uit kunt halen! 

De perfecte verlichting

In bad gaan, lekker douchen of make-up opdoen: de badkamer vraagt om verschillende soorten verlichting. Wanneer je jezelf bijvoorbeeld wilt scheren of opmaken, is het belangrijk om zo min mogelijk schaduw te hebben op jouw gezicht. Daarom werkt diffuus licht aan beide zijden van de spiegel het best. Wil je voor extra sfeer zorgen? Bevestig dan dimbare badkamerspotjes aan de wand, waardoor donkere hoeken veel lichter worden. Let er wel op dat je voor gekeurde spotjes kiest, want deze zijn bestand tegen vocht en water. 

Lichte kleuren 

Om het geheel optisch wat groter te laten lijken, kun je natuurlijk ook voor lichte kleuren kiezen. Investeer daarom in lichte en pastelkleuren of schaf witte of crèmekleurige tegels aan. Wil je meer variatie aanbrengen in de badkamer? Wanneer je een mooie kleur gevonden hebt, dan kun je deze subtiel doorvoeren met mooie accessoires, zoals badmatten en zeeppompjes. Of schilder een eiken badkamermeubel in dezelfde kleur! 

Glazen douchedeur 

Wist je dat je de badkamer een hele stijlvolle uitstraling kunt geven met een glazen douchedeur op maat? Deze douchedeuren zijn eenvoudig schoon te houden en bovendien kan je met een afdichtstrip de ruimte nog beter afsluiten! In de meeste gevallen worden de afmetingen bepaald door het gat waarin de nieuwe deur moet gaan komen, in andere gevallen bepaalt de deurmat hoe groot het nog te maken gat moet gaan worden. Wist je dat het zelfs mogelijk is om douchedeuren op maat te laten maken?

Zwevende objecten

Als je ervoor kiest om de badkamer op te knappen, zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw mini-spa een comfortabele ruimte wordt. Wat dacht je van zwevende objecten als een zwevende wastafel of een badkuip op pootjes? Daarmee oogt de badkamer groter én heb je daadwerkelijk meer ruimte. Wanneer je geen bad bezit, dan is het handig om voor een inloopdouche te kiezen. 

Slim opbergen 

Naast het kopen van zwevende objecten zijn er nog meer handige oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om een badkamermeubel aan te schaffen. Hoewel je in de eerste instantie misschien denkt dat er ruimte verloren gaat, kan je hier veel spullen in kwijt. Met de bovenstaande tips vergroot je jouw badkamer optisch en zorg je voor een frisse uitstraling!

Photo by Steven Ungermann on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *