Hoe zorg je voor een gezellige keuken?

De keuken is vaak het middelpunt van een huis, maar het kan ook aanvoelen als een grimmige, koude ruimte (tegelvloeren en een overvloed aan roestvrijstalen apparaten zullen dat doen). Gelukkig zijn er enkele ontwerp trucs om de kamer op te warmen, terwijl dit gebied nog steeds gewijd is aan koken en eten schoon en gezond. Met een paar design details en accenten die persoonlijkheid toevoegen, kun je de hele kamer een warm gevoel geven.

Gebruik “warme” materialen

Veel rustiek hout maakt een kamer vol schone witte tegels gezelliger. Als je aan het verbouwen bent, overweeg dan om de koude materialen die je traditioneel in de keuken aantreft, zoals tegels en steen, in evenwicht te brengen met warme materialen, zoals hout, leer en textiel.

Overweeg kleurrijke kasten

We denken vaak aan tinten aan de “warme” kant van het kleurenwiel, zoals geel en rood, als gezellige kleuren, maar het diepe groen hierboven bewijst dat de juiste tint van elke kleur hetzelfde effect kan bereiken.

Mix & Match

Alleen omdat je open planken hebt, wil nog niet zeggen dat je een bijpassende serviesset moet hebben. Een verzameling van verschillende patronen en unieke handgemaakte stukken geven de ruimte zelfs meer persoonlijkheid.

Een mooi keuken tapijt zal je ruimte gezelliger maken, waardoor het comfortabeler aanvoelt met textuur. Ga voor gedempte en neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld grijs of beige, of zelfs een subtiel patroon om de minimale ruimte te complimenteren.

Hout in het ontwerp implementeren

Hout is een populair, hernieuwbaar materiaal dat de mogelijkheid biedt van zachtere randen en warm gekleurde afwerkingen, hoe modern of “ouderwets” je ook wilt dat je ruimte eruitziet. Als u kiest voor hout dat is behandeld om er natuurlijk uit te zien, is het gemakkelijk om een ​​traditionele, rustieke uitstraling te krijgen die echt zal helpen bij uw zoektocht naar een gezellige keuken.

Eiken vervangende keukendeuren en ladefronten – zelfs wanneer ze zijn gemonteerd op keukenkasten die zijn ingericht met meer “eigentijdse” materialen, kunnen hun uiterlijk verzachten en u een gevoel van comfort geven binnen het ontwerp.

Hout kan in aantrekkelijke vormen worden gesneden om een ​​finishing touch toe te voegen die lief en delicaat is, of voelbaar en stevig, en het materiaal is ook heel gemakkelijk te onderhouden – je kunt eenvoudig alle oppervlakkige vlekken wegschuren en de randen van deuren die gezwollen of kromgetrokken zijn. Het is ook geweldig als je het uiterlijk van de kamer regelmatig wilt veranderen, omdat veel vernissen en afwerkingen kunnen worden verwijderd en vervangen door iets heel anders, zoals kleurrijke verf.

Een fancy tafelindeling creëren 

Wat er op de tafel ligt is erg belangrijk. Hoe verzorgder hoe beter. Laat goede servetten met logo bedrukken en leg deze op de tafel. Niet de weg gooibare papieren servetten maar tafellinnen. Doordat je tafellinnen gebruikt kom je ook verzorgd over en niet als een achteraf snackbar. Je wil van buitenaf ook opvallen. Je moet niet roekeloos dingen opvallen want dat is storend. Je kan bijvoorbeeld een roll up banner neerzetten en experimenteren met de positionering. Een roll up banner kan je makkelijk verplaatsen waardoor je niet onnodig veel en storende eyecatchers neerzet.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *