Urban jungle in je interieur

We hebben de kamerplanten weer omarmt in ons interieur. Groen mag weer gezien worden en met de Urban jungle trend kan je je helemaal uitleven met bloemen en planten.

Wat is Urban Jungle?

Er is niet ergens een duidelijk definitie te vinden. Mijn definitie voor Urban jungle is:

 • Helemaal los gaan met planten zodat je naast een gezellig interieur ook een gezond binnenklimaat creëert.

En met losgaan bedoel ik mooie settings maken met groene planten in prachtige potten. Potten die bij je interieur passen. Op je kasten en dressoirs, maar ook op de grond, mooie styl hoekjes maken met oede planten en potten. Wil je net iets meer dan alleen planten in een pot dan kan je ook een ecosysteem kopen. Een ecosysteem heeft als voordeel dat je het geen water hoeft te geven. Daarnaas is een ecosysteem een leuke afwisseling voor de planten in pot.

Nu is niet iedereen een expert met kamerplanten dus ik heb vijf makkelijke planten voor je opgezocht.

 1. Cactus

  De ideale plant voor mensen die het water geven vaak vergeten. Deze plant kan namelijk voor langere tijd zonder water. Dat is ook de reden waarom dit de enige plant is die in een woestijn kan groeien.
  Voordeel van deze plant is dat hij ook goed op de vensterbank kan staan

 2. Pannenkoek plant

  De perfecte plant om hele leuke stijlhoekjes mee te maken. Deze plant is erg populair omdat hij makkelijk in onderhoud is. Daarbij is het erg leuk om van de planten stekjes te gebruiken en zo de plant te vermenigvuldigen.

 3. Yucca

  Deze plant is eigenlijk niet kapot te krijgen. Met zijn stevige stam en mooie bladeren is het een plant die bijna voor iedereen wel in leven te houden is. Hij is namelijk erg makkelijk in onderhoud. Hij kan goed tegen licht en heeft maar weinig water nodig.
  De yucca is een erg stoere plant die goed past in elke interieur.

 4. Klimop

  Vele kennen deze plant vooral van buiten. De klimop is buiten namelijk erg beroemd als muur opvuller. Deze plant groeit namelijk erg snel en zeker buiten moet je opletten dat hij zich niet in je muren wortelt. Binnen is deze plant er eentje van een rustige formaat. Hij is erg leuk om bovenop een kast te zetten en dan de bladeren naar beneden te laten vallen. Zo kan je de saaiste hoekjes omtoveren tot groene oase.
 5. Mozaiekplant

  De mozaiekplant zuivert niet alleen de lucht met zijn bladeren brengt hij ook kleur in je interieur. Deze bladeren zijn niet alleen groen van kleur maar hebben ook een roze/rode nerf. Door de mozaiekplant te combineren met “saaiere” groen blader planten krijg je een sfeer effect.

Net als met je interieur zal ook je urban jungle zich langzaamaan vormen. Je zal beginnen met een paar kleine stijlhoekjes en deze met de tijd uitbreiden. Net als ik zul je snel verslaafd raken aan al dat groen in huis en zal je collectie met de tijd alleen maar groter en groter worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *