Urban gardening

Urban gardening

De levendige sfeer, cafés op iedere hoek van de straat, evenementen en festivals het hele jaar door: het leven in de stad kent veel gezelligheid. Een nadeel van in de stad wonen, is dan weer dat er weinig groen in de omgeving te bekennen is. Met de uit New York overgewaaide trend ‘urban gardening’ haal je de natuur dichterbij huis, ook al woon je midden in de stad. Op het balkon, het dakterras of in het stadstuintje: ook in de stad kun je een groen buitenleven creëren!

Een eigen moestuintje

Wat absoluut bij urban gardening hoort, is het hebben van een eigen moestuintje. Niks oubollig; zelf zaaien en kweken is helemaal de trend! Bewust omgaan met voedsel is juist in de stad populair. Het verbouwen van eigen groenten, fruit en kruiden past daar dan ook ontzettend goed bij. Hiervoor hoef je absoluut geen grote tuin te hebben. Ga bijvoorbeeld voor een kleine kweekkas tegen een muur of trendy plantenzakken op de grond. Zie groenten, fruit en kruiden vanaf het zaadje groeien. Verser kan niet!

urban gadering

Ga met planten de lucht in

Wie zegt dat planten in potten op de grond horen te staan? Hang ze op en creëer een groene oase zonder veel ruimte in te leveren! Zo zijn er handige plantenzakken en potten die je aan de muur of het hekwerk van je balkon kunt ophangen. Heb je een balkon boven je; wat dacht je dan van planten die je ondersteboven aan het plafond kunt ophangen, zoals de omgekeerde bloempotten van Boskke?!

urban gardening

Creatieve oplossingen voor meer groen

Met een kleine stadstuin, een balkon of een dakterras moet je gewoon wat slimmer omgaan met de beperkte ruimte die je hebt. Om wat ruimte over te houden voor planten is het daarom verstandig om ook creatief te denken wat betreft tuinmeubelen en accessoires. Ga bijvoorbeeld voor opvouwbare tuinmeubelen zoals de Flux Chair of deze lamp en bloempot in één!

urban gardening

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *