gezelligheid in huis

Gezelligheid in huis

We houden allemaal van gezelligheid in huis. Of je nu van een landelijk/brocante interieur of van moderne design meubelen houdt een huis moet aanvoelen als een thuis.

Ik heb even rondgevraagd en kwam tot de volgende top 5 om het gezellig te maken in je interieur:

1. Kussens

Kussens, dekens en plaids worden toch wel door veel mensen geassocieerd met gezelligheid. Of dit nu stoffen kussens met teksten zijn of strakke kussen eventueel van leer. Een bank met kussens straalt gezelligheid uit. 

2. Een boekenkast

Was ik zelf niet opgekomen maar dit werd toch door veel mensen genoemd. En dan ook door vele een boekenkast met trap. Ik vind het wel altijd een geleerd uiterlijk hebben. Als ik interieurs ben waar men veel boeken heeft krijg ik toch vaak het beeld dat men dan ’s avonds gezellig met de haard aan en een wijntje naast zich verdiept zit in een goed boek.

3. Bloemen

Tja, wie kan dat nu niet ontkennen. Bloemen en planten zorgen voor gezelligheid en levendigheid in huis. Of je nu een compleet wit interieur hebt en je hebt een vaas met rozen of lelies staan of dat je een vrolijk van alles wat huis hebt en hebt een bos kleurrijke veldbloemen staan. Als je ergens binnenkomt waar bloemen en planten staan voel je je al snel thuis.

4. Oude elementen

Bij veel mensen gaat het hard sneller kloppen als ze glas in lood, een oud haard of een kroonluchter zien. De oude elementen geven veel sfeer aan het interieur. Heb je deze elementen in jouw woning dan zal je soms maar weinig nodig hebben om je huis sfeervol in te richten.

5. Vloerkleden

Nog een item van stof wat gezelligheid geeft. Hoogpolig, in verschillende kleuren, groot of klein. Een vloerkleed geeft naast letterlijk warmte aan je voeten ook warmte aan je interieur.

Waar staat gezelligheid in huis bij jou voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *