Upcycling karwei

Upcycling: Shelly Sterk geeft tips voor beginners

Je denkt misschien: upcycling, wat is dat? Kort gezegd is dit een manier om oude spullen nieuw leven in te blazen. Deze trend draait om het zuiniger omgaan met spullen en daagt je uit om met een klein budget een mooier interieur te creëren. Gooi je oude spullen dus niet zomaar weg, maar maak er een klusproject van! Bij Karwei kun je terecht voor de juiste spullen om je oude materialen en meubels op te knappen. Hieronder staan tips om direct aan de slag te gaan.

Wat is dat, upcycling?
Bij het inrichten van het huis wordt het steeds belangrijker om zuinig om te gaan met spullen. Wie lief is voor de planeet, gooit oude meubels niet weg, maar geeft ze een tweede leven. Deze nieuwe interieurtrend heet upcycling. Het idee is dat je bestaande materialen en spullen op een creatieve manier opknapt. Met kleding wordt dit al veel gedaan, maar meubels lenen zich er ook perfect voor. Met een totale restyle kunnen meubels er weer jaren tegenaan. Dat is dus een win-win situatie voor het milieu én voor je portemonnee.

Tips voor beginners
Hieronder vind je tips om zelf aan de slag te gaan met upcycling:

  • Keuken: kan jouw keuken een frisse nieuwe look gebruiken? Overweeg dan om de kastdeuren te vervangen. Als het frame nog in goede staat is, kun je hier heel wat creativiteit in kwijt. Met een frisse verflaag of nieuwe handgreepjes creëer je een compleet andere look. Durf te kiezen voor een opvallende kleur; denk aan zwart voor een moderne uitstraling of poederroze voor een zachtere look. Een andere makkelijke klus is het verven van de tegels; hiermee krijgt je keuken een totaal nieuwe uitstraling!
  • Oma’s kastje: geef het oude kastje van je oma een nieuwe kleur en andere knoppen. Maak het af met een hip marmeren blad en je hebt een gloednieuw kastje!
  • Radiatoren: meestal krijgen radiatoren in het interieur weinig aandacht. Zonde, want je kunt hier echte eyecatchers van maken! Een oude, roestende radiator steek je met hittebestendige verf in een handomdraai in een nieuw jasje. Kies voor een knalkleur die mooi contrasteert met de muur. Denk aan een gele radiator tegen een donkerblauwe muur.
  • Trap: ook over de trap wordt niet vaak nagedacht in huis. Met tegeltjes in een leuke print en lik verf tover je de trap om tot een stijlvolle blikvanger.
  • Meer tips vind je op karwei.nl/upcyclen.

Upcycling-tips van Shelly Sterk
In een reeks nieuwe Karwei-video’s laat presentatrice Shelly Sterk zien hoe je verschillende meubels kunt upcyclen. Shelly gaat langs bij mensen die een oud meubelstuk een frisse uitstraling willen geven en verrast hen met een upcycling-makeover. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal en de IGTV (Instagram TV) van Karwei. Bekijk Shelly’s eerste project via deze link en hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *