industrieel interieur

Kies voor een industrieel interieur!

Helemaal hip anno nu is een industrieel interieur. In bijna elke woning zie je elementen van deze stijl terugkomen. En dat snappen wij al te goed. De stijl is geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw en heeft een ontzettend stoer karakter! Wil je ook een industrieel interieur? Wij hebben een aantal tips voor je opgeschreven! 

Grote meubelen

De meubelen bepalen voor een heel groot deel de sfeer in je woning. Bij een industrieel interieur passen grote, ruige meubelen. Een grote houten tafel met stalen poten is een goed voorbeeld. Het hout zorgt voor een doorleeft karakter en de stalen poten zorgen voor het stoere en ruige. Combineer de tafel met gave eetkamerstoelen en je eethoek is af. Voor de woonkamer is een grote, leren bank een aanrader!

Gebruik stoere kleuren

In elk interieur is het juiste gebruik van kleuren heel belangrijk. De basiskleuren voor een industrieel zijn erg sober; wit, grijs en zwart. Wanneer je dit te sober vindt raden we aan één muur te verven in bijvoorbeeld de kleuren groen of blauw. Ook kun je kiezen voor de accentkleuren rood, oranje en geel. Deze voeg je eenvoudig toe aan je woonkamer door middel van accessoires zoals kussens of schilderijtjes. 

Werk de boel juist niet af!

Meestal kies je ervoor om leidingen en kabels weg te werken. Bij een industriële woonstijl is het juist de bedoeling dat deze zichtbaar blijven. Ze zorgen juist voor de ruige sfeer die je zoekt. Bijkomende voordelen hiervan zijn dat je er minder tijd en minder geld aan kwijt bent!

Ruwe materialen

Een industrieel interieur kenmerkt zich aan het gebruik van ruwe materialen zoals baksteen, ijzer en hout. Je kunt deze elementen groots laten terugkomen zoals een bakstenen muur of betonnen gietvloer. Ook hier bespaar je weer op de portemonnee en hoef je niks af te werken! Vind je dit wat te heftig? Kies dan voor kleinere elementen zoals houten planken aan de muur of stalen stoel-/tafelpoten.

Industriële verlichting

Verlichting is natuurlijk heel belangrijk. De juiste lampen maken je interieur helemaal af én zorgen voor een warme, gezellige sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor een industriële vloerlamp of stoere hanglamp! Combineer de verlichting met andere gave accessoires zoals houten planken met leren plankdragers, een stoere wandklok of een strakke spiegel. 

Krijg jij ook al zin om je huis aan te pakken? Hopelijk heb je wat aan onze tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *