tuintrends van 2021

Tuintrends van 2021: gratis tips voor een mooi voorjaar

Nu de winter definitief achter ons lijkt te liggen, maakt het voorjaar zich klaar om ons op warme(re) dagen te trakteren. Dit is dan ook het uitgelezen moment om in de tuin aan het werk te gaan zodat jij alles uit het voorjaar haalt. Wil jij je tuin volgens de laatste trends inrichten? Lees dan snel verder! 

Haal binnen naar buiten

Dat 2020 een opmerkelijk jaar was, kan niemand echt ontgaan zijn. Net als op andere vlakken, drukt het coronavirus en de pandemie ook op nieuwe trends een flinke stempel. Door al het thuiswerken en -zitten door harde lockdowns, is het interieur van het huis steeds belangrijker geworden. Nu er massaal zoveel tijd in doorgebracht wordt, is er steeds meer oog voor details en de inrichting. Nooit eerder was het interieur zo belangrijk als nu. Die trend zet zich nu door in de tuin. Waar een dikke streep door verre reizen gaat, willen we meer van onze eigen tuin genieten. Ook buitenshuis moet alles dus aan de laatste trends voldoen. 

2021 is veelal hetzelfde als 2020

Heb jij vorig jaar al flink je best gedaan op een nieuwe tuin? Geen paniek! In 2021 blijven we vasthouden aan enkele bestaande trends uit 2020, zoals het gebruik van duurzame materialen. Het milieu staat ook hier steeds meer centraal! Daarnaast blijven we komend voorjaar flink in de weer met planten: hoe meer, hoe beter. Als laatste zien we ook de Scandinavische stijl vaak terugkomen in de Nederlandse tuin van 2021.

Snoeien is groeien

Gelukkig doen er ook enkele nieuwe trends aan dit voorjaar. Waar Nederlanders de afgelopen jaren hun tuin steeds vaker asfalteren, mag je de tuin in 2021 weer wat meer groen zijn. Dit jaar mag je de tuin wat meer laten verwilderen. Stoor de flora en fauna niet en laat die lekker zijn ding doen. Het draait meer om ‘leven’ in de tuin. Denk buiten de lijntjes om en geef die ene struik wat meer ruimte. 

2021 is boho

Ook werkt de boho-stijl aan zijn opmars in 2021. In combinatie met de groene wildernis van je tuin gaat deze boho-stijl heel goed samen. Bij boho denk je bijvoorbeeld aan meubels van natuurlijke materialen, zoals bamboe of ruw hout. Ook rotan wordt een veelgebruikt materiaal in 2021. Deze natuurlijke materialen vragen echter wel om iets meer onderhoud en bescherming. Houd hier rekening mee voordat je overgaat tot de aankoop van dergelijke meubels. Op zoek naar een goede partij voor dergelijke spullen? Neem dan zeker eens een kijkje bij bedrijven als ikwiltuinmeubelen.nl

Lekker naar buiten

Zoals eerder gezegd is de styling van de tuin sinds 2020 een stuk belangrijker. Nu er geen reis naar bijvoorbeeld Bali in zit, kunnen we met de huidige warme zomers ook prima in de tuin vertoeven. Nederlanders gebruiken hun tuin daarom ook steeds vaker als tweede woonkamer. Komen de muren binnen op je af? Pak je laptop op en ga buiten lekker aan de lounge dining set werken! Door de coronacrisis zijn veel mensen meer gaan genieten van de kleine dingen. Doe dat dit voorjaar dan ook in de tuin. Zorg ervoor dat deze je uitnodigt om in te vertoeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *