Tuintrends 2018

Tuintrends 2018: maak van jouw tuin een tuinkamer

Je hoort vrienden lachen en met elkaar kletsen. Ondertussen schenk je nog wat rosé in je glas en zak je dieper weg in de loungebank. Wat is het buitenleven toch heerlijk!

Als de temperaturen buiten toenemen, dan ben je waarschijnlijk ook meer buiten te vinden. De trend van nu is dat de tuin steeds meer een verlengstuk van je woonkamer wordt (en andersom). Waar we steeds meer groen binnenhalen (botanisch interieur), nemen we ook elementen mee naar buiten.

terrastapijt

De zithoek in de tuin wordt steeds meer een tuinkamer met massieve meubelen, zachte materialen en sfeervolle verlichting. Leg een terrastapijt neer op het terras. Dit ziet er sfeervol en spannend uit. Terrastapijten zijn genaakt van duurzaam materiaal met een hightech-vezel. Deze vezel is vuilafstotend en weerbestendig.

Ook blijft de vuurtafel onverminderd populair. Dit is een tafel met een inbouwbranderVuurtafels worden voornamelijk gemaakt van hout, maar ook materialen als aluminium, (corten)staal en beton zijn in trek. Dit jaar zijn er veel nieuwe modellen verschenen, zoals de Cosiloft van Cosi. Later dit jaar presenteert het Nederlandse merk Enjoyfires een nieuwe lijn vuurtafels.

tuinverlichting

Denk je bij tuinverlichting aan grondspots en LED-verstralers? Het kan veel mooier! Gacoli heeft een prachtige lijn met design tuinverlichting. En: geen gedoe met stroom. De tuinlampen van Gacoli zijn uitgerust met zonnepanelen en werken daarmee 100% op zonne-energie. Dankzij de innovatieve EMU (Energy Management Unit) slaan de lampen de energie uit daglicht op in een batterij. Handig!

Je tuin volproppen met tierlantijntjes? Dat kan eigenlijk niet meer. De minimalistische tuin is de tuin van nu. Zet bijvoorbeeld twee grote plantenbakken naast elkaar op een gazon met daarnaast een houten vlonder met wit tuinmeubilair. Polyester plantenbakken zijn leverbaar tot 200 bij 200 centimeter. Ze hoeven nooit naar binnen, omdat polyester bijna geen vocht opneemt. Daarnaast zijn deze plantenbakken heel licht, door en door gekleurd en hebben ze een gemiddelde levensduur van vijftig jaar. In vergelijking: een houten plantenbak gaat gemiddeld vijf jaar mee. Liever geen polyester? Kies dan voor cortenstaal plantenbakken.

Je gezellige tuinkamer is bijna klaar… Plaats enkele kant en klaar hagen om een terras af te bakenen (bijv. in een haagbak) of op de erfafscheiding. Klimop blijft ’s winters ook groen, dus jouw wintertuin ziet er niet kleurloos uit. Kant en klaar hagen geven direct privacy. Als u losse hedera-planten plaatst, dan duurt het zeker drie tot vier jaar voordat ze volgroeid zijn.

Benieuwd naar meer tuintips? Ga naar het blog van Green-Lab en ontdek allerlei tuintips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *