Tuinhoekjes

Breng sfeer in je tuin

Het voorjaar is in volle gang en we brengen weer meer tijd in de tuin door. De tuin ideeën en drang naar tuininspiratie broeien weer op. Welke planten gaan we dit jaar gebruiken? Wel of geen gras in de tuin? Of gaan we toch voor prachtige tegels? Maar ook welke accessoires gaan we gebruiken. En hoe zorgen we voor sfeer in de tuin. Dat laatste doe je door te werken met hoekjes in je tuin.

Bijzet (tuin) tafels

Met een klein bijzet tafeltje of een dienblad op pootjes creëer je een flexibel tuinhoekje. Dit tafeltje kan je op allerlei manieren aankleden. Zowel op naast als onder het tafeltje kan je potten neerzetten. Hoe gevarieerder hoe speekser. Wil je het liever in een kleur houden werk dan wel met verschillende potten en planten om het niet te saai te maken.

tuin tafeltje

tuinhoekje
Bron: http://tantetuintje.punt.nl/content/2005/06/tuinhoekje

Tuinposter

De trend van dit moment is de tuinposter. Verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende afbeelding. Prachtige Boeddha’s, uitgestrekte bloemenvelden of vrolijke koeien. En als je geen afbeelding vindt die bij jouw tuin past dan kan je er altijd een op maat laten maken. Zo kan je je tuin altijd inrichten in de stijl die jij wenst. Hang de poster niet klakkeloos neer maar maak er echt een eye-catcher van. Plaats bijvoorbeeld boompjes naast de poster voor meer effect. Of plaats hem achter een loungeset zodat het echt een schilderij wordt.

Boeddha tuinposter
Verkrijgbaar bij: http://www.tuinposteropmaat.nl/
tuinposter doorkijk
Bron: http://www.teunstuinposters.nl/

Aardbeien poster

 

Potten

Ook met potten kan je leuke hoekjes maken. Combineer verschillende potten/kleuren/bloemen tot een kleurrijk geheel. Vind je dit te bont plaats dan 2 of 3 (grote) potten bij elkaar met een grote plant erin. Zet ze netjes naast elkaar of (als je met 3 werkt) voor een verrassend effect in de vorm van een driehoek. Je kan er dan zelfs voor kiezen degene vooraan in een klein formaat te doen dan de achterstaande zodat je diepte creëert.

bloempotten grijs
Bron: http://www.bloempotshop.nl/pure-by-elho/elho-pure-round/

 

bloempotten
Bron: http://www.buitendesign.nl/foto.html

 Oude ladders

Heb jij nog ergens in de schuur een oude houten schildersladder? Laat hem niet verstoffen in je schuur maar zet hem in je tuin tesamen met allemaal leuke plantjes. Ook de perfect plek om een kruidentuintje op te maken.

tuinladder tuinhoekje
http://www.pinterest.com/pin/136726538659220613/

 

 

ladder tuinhoekje
Bron: http://www.pinterest.com/pin/136726538659301203/

Tuinbeelden

Een beeld in de tuin is al snel een “aandachttrekker”  maar dan op een positieve wijze. Door deze op een sokkel of voor een gekleurd vlak neer te zetten krijgt het beeld nog meer de aandacht. Of omring het beeld met bloemen en geef het de aandacht die het verdient. Beelden voor de tuin zijn namelijk vaak niet goedkoop dus zij verdienen (natuurlijk ook door hun schoonheid) met recht de aanblik van jouw tuinbezoek.

tuinbeeld
Bron: http://www.nonsoesa.nl/workshop_tuinbeeld.htm
beeld tuin
Bron: http://www.beeldenvallei.nl/tuinbeeld-lady-lavasteen-2-meter

 

 

Heb jij ook sfeerhoekjes in je tuin? Hoe ziet jouw tuinhoekje eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *