Roze meisjeskamer voor lieve grietjes

Roze meisjeskamer voor lieve grietjes 

met pittige accentkleur rood

Kleine kindjes worden groot. 

Op het moment dat je kindje uit het ledikant klimt of er wordt een tweede kindje verwacht, is het tijd voor een nieuw bed(je).

Dit is voor ouders vaak ook het moment om je kind naar een andere slaapkamer te verhuizen of om de bestaande slaapkamer een (kleine) metamorfose te geven.

De kleine meid is immers geen baby meer.

roze meidenkamer

Veel kleine meisjes zijn gek op de kleur roze. Deze kleur wordt dan ook vaak gekozen voor de nieuwe meisjeskamer. 

Maar ja, hoe pak je dat nou aan, zonder dat het één grote roze “suikerspin” wordt? 

Begin met een rustige basis.

Kies voor de meubeltjes zoveel mogelijk voor wit of ecru. Mocht jezelf of je dochtertje na loop van tijd uitgekeken zijn op het roze dan hoeft je in ieder geval de (dure) meubels niet te vervangen. 

Een mooie lichte vloer past prima bij deze stijl. Ben je bang dat een lichte vloerbedekking snel smerig wordt, kies dan voor een lichte laminaat of pvc vloer. Bijvoorbeeld in een witte of licht grijze tint.

Schilder minimaal twee van de vier muren wit of ecru. Heb je geen zin om na loop van tijd weer te moeten schilderen of behangen, schilder dan alle wanden licht van kleur. 

Een wand met accent

Hou je wel van een leuk accent dan kun je één of twee wanden roze schilderen of behangen. Het mooiste is, om voor de muur te kiezen, die je als eerste ziet als je de kamer binnen komt.

Er is heel leuk roze wit ruit behang te krijgen. Let bij de keuze van het behang wel op het feit dat een (heel) klein ruitje onrustig aan de ogen is. Kies dus niet voor een al te klein ruitje. Een wit bed, kast of bureautje tegen de wand die behangen is zorgt ook voor de nodige rust.

roze meidenkamer

Met de accessoires kun uitpakken.

Accessoires, zoals dekbedden, kussens, memo borden, schilderijtjes, lampenkapjes zijn uitermate geschikt om kleur aan te brengen. Ze zijn immers na loop van tijd simpel te vervangen.

Het mooiste is om de kleuren die accessoires zitten terug te laten komen in bijvoorbeeld het behang, muurkleur en het vloerkleed (of andersom). Bij een ruiten behang is het bijvoorbeeld leuk om een kussen te combineren met dezelfde kleur ruitjes. Ook patroontjes zijn goed te combineren. Dus ruitjes met stippen, bloempjes en hartjes zolang ze maar dezelfde kleuren hebben. Kortom met de accessoires kun je als je wilt uitpakken…

Iets meer pit? Voeg kleur toe!

Wil je de slaapkamer iets meer pit geven dan kun je kiezen om naast roze en wit een extra kleur te kiezen. Kleuren die goed bij roze en wit combineren zijn rood en licht grijs.  

Zo zou je in plaats van behangen een wand licht grijs kunnen schilderen. Licht grijs is ook een goede kleur voor een lekker vloerkleed. Combineert mooi met een lichte vloer.

Rood is in combinatie met roze en wit een echte accent kleur.    

Rood is in vergelijking met roze en wit een opvallende en overheersende kleur. Met mate toepassen dus. Als je wel van bont houdt en je durft, dan kun je ook één wand in rood-wit ruit behangen.

Tot slot

Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd met mijn moodboards en mijn tips en heb je zin om voor je kleine meid een leuke meisjeskamer te maken.

Op onze webshop zijn leuke meisjeskamer accessoires te vinden in de kleur roze wit met als accent rood. 

Enjoy! Be inspired!

Monica Bodt

thuis met Moon…………..voor persoonlijk wonen.

Bron foto’s: accessoires thuis met Moon, overige Pinterest 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *