oude blikken knutselen

Bewaar je oude blikken

Knutselen met oude blikken

In  mijn column van maart schreef ik over budgetvriendelijke toepassingen voor ons huis. De column kun je hier teruglezen (http://www.interieurinspiratie.nl/budget-wonen-budgetvriendelijke-diy-toepassingen-voor-je-huis/)

In deze column wil ik je nog een aantal tips geven.

Heb je nog wat oude blikken? Met krantenpapier, inpakpapier, lijm en masking tape kun je onder andere vaasjes en een pennenhouder maken.

Lege (groente) potjes? Hier kun je eveneens vaasjes van maken, maar ook waxinelichthouders. Met een labeltje en touwtje er aan heb je in een handomdraai sfeer op tafel.

Van een oude lijst en een kanten gordijn van de Ikea maakte ik een frame voor het raam, zo hebben we geen inkijk en het staat ook nog eens romantisch…

We hebben niet een grote overloop, maar dat is wel de ruimte waar de computer naar toe moest. Een tafeltje bij de kringloop vandaan, doet nu dienst al bureautje. De poten van de tafel waren niet helemaal gelijk, waardoor het een wiebeltafeltje werd. Ik heb stukken van de poten afgezaagd en hier zwenkwieltjes onder gezet. Mochten we het tafeltje nog eens anders nodig hebben, dan kunnen we hem er zo bij rollen…

Op de overloop hebben we een kast met schuifdeuren. De kast was bruin. De ombouw verfde ik wit en de deuren heb ik beplakt met behang.

Onder de stolp oude sleutels en rolletjes bladmuziek uit een oud muziekboek.

Momenteel ben ik sloophout aan het hergebruiken, ik maak er houten huisjes, kapstokken, dienbladen enz. van. Ben nu nog bezig met het uitwerken van andere ideetjes die ik met sloophout kan doen. Hier kom ik vast nog wel eens op terug J

Nieuwsgierig geworden? Neem dan maar eens een kijkje op mijn blog: http://blomkjeenwenjesale.blogspot.com of op mijn facebookpagina: www.facebook.com/blomkjeenwenje

Soms kun je meer dan je zelf denkt, over het algemeen is het een kwestie van ‘gewoon proberen’.

Heb je nog vragen naar aanleiding van de column? Je mag me gerust mailen.

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *