trap

Traprenovatie: Leuke inspiratietips voor een geweldige uitstraling

Bij het veranderen van de uitstraling van onze woning wordt er vaak gedacht aan het aanschaffen van nieuwe meubelen, het plaatsen van een nieuwe keuken of het aanbrengen van een nieuwe laag verf. Woon je in een gezinswoning is er echter nog een andere optie die meteen een grote impact heeft op de uitstraling van de gehele woning. Namelijk het uitvoeren van traprenovatie. Zeker wanneer de trap zich in hal of woonkamer bevindt kan dit een enorme boost geven aan de gehele woning.

Om de optimale uitstraling van een trap te behouden moet deze ongeveer om de 15 jaar worden vervangen. Dit hoeft niet altijd in dezelfde stijl te gebeuren door out of the box te denken kan een nieuw type trapbekleding een woning meteen een hele andere uitstraling geven. In dit artikel zullen wij enkele opties bespreken.

Natuurlijk en stijlvol met eikenhouten overzettreden

Een populaire vorm van trapbekleding is eikenhout. Dit materiaal geeft een mooie natuurlijke uitstraling, is massief en gaat erg lang mee. De laatste trend is om de stootborden van de trap in het wit te bekleden en de traptreden zelf te voorzien van massief eikenhouten overzettreden. Dit geeft een mooi contrast en vormt een ware blikvanger. Eikenhout is in veel verschillende tinten verkrijgbaar. Daarnaast kunnen er nog leuke toevoegingen zoals lichtspotjes onder de traptreden of een antislip strip worden geplaatst. Eikenhout is wel het duurste materiaal en moet goed onderhouden worden om zijn glans te behouden. Prijzen voor traprenovatie met eikenhouten overzettreden beginnen vanaf €2500. Het eindresultaat is deze prijs echter zeker waard.

traprenovatie

Laminaat en PVC – Mooie uitstraling tegen een zachte prijs

De meest voorkomende vorm van traprenovatie gebeurd op het moment met de materialen laminaat en pvc. Deze zijn in wel honderd verschillende stijlen en kleuren te verkrijgen en kosten ruim de helft van eikenhouten overzettreden. Ook deze overzettreden kun je combineren met stootborden met verschillende kleuren. Het is zelfs mogelijk om de laminaat en pvc overzettreden exact te laten lijken op eikenhout. Bij de wat grotere traprenovatie bedrijven kun je vaak digitaal honderden verschillende stijlen bekijken en direct zien hoe de verschillende combinaties er in realiteit uit zullen zien. Laminaat en pvc zijn erg slijtvast en vergen nauwelijks onderhoud. Dat maakt deze vorm van traprenovatie zo geliefd.

Fijn traplopen met tapijt op de trap

De goedkoopste vorm van traprenovatie is het stofferen van de trap. Dit kan al voor 200-400 euro gebeuren. Er zijn veel verschillende soorten stoffen en tapijten waar uit gekozen kan worden. Er zijn prachtige  tapijtsoorten waar de trap mee bekleed kan worden die een geweldige uitstraling hebben. Wel moet erop gewezen worden dat tapijt erg snel slijt en veel vuil vasthoudt. De levensduur van tapijt is daardoor korter en deze vorm van trapbekleding vergt het meeste onderhoud. Belangrijk is het om voor de stijl van traprenovatie te kiezen die het best bij de woning past.

trap lift

Gastblog door Linda van Beek van Traplift Wijzer waar traplift kosten vergeleken kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *