keuken geluk

Geluk zit in een klein hoekje

Een grote frustratie in de keuken is vaak het niet goed kunnen bereiken van keukengerei en etenswaar. Goede en efficiënte opbergruimte is daarom in veel huishoudens heel erg welkom! Met praktische hoekkasten in je keuken maak je optimaal gebruik van de ruimte.

De grootste frustraties in de keuken slaan bijna allemaal op het hebben van voldoende ruimte. Genoeg opbergruimte is voor veel mensen dus één van de belangrijkste eigenschappen voor een nieuwe keuken. En in de hoeken van een keuken gaat vaak meer ruimte schuil dan je op het eerste oog kunt zien. De hoeken zijn ideaal om grote keukenitems als pannen in kwijt te kunnen. Een slimme hoekkast is onmisbaar, want je gebruikt de meeste pannen elke dag. Welke mogelijkheden zijn er?

  1. Carrousel kast

De carrouselkast dankt zijn naam aan de alom bekende klassieke draaimolen. Het is een ronddraaiend schap in de hoek van je keuken. Open je de deurtjes, dan vouwen die zich onder het keukenblad. De draaischijf draait om zijn as en met een flinke draai zijn alle potten en pannen gemakkelijk bereikbaar.

  1. Magic Corner

De naam zegt het al. De Magic Corner is een hoeksysteem met verrassend veel opbergruimte. Wanneer je de deur opent, schuiven de metalen manden van de Magic Corner zo ver naar buiten dat al je pannen of voorraad direct voor handen is. Niet alleen handig dat je alles gemakkelijk kunt pakken, maar je ziet ook in één oogopslag wat je opgeslagen hebt staan, zonder daarvoor met je telefoon in de donkere hoek te hoeven schijnen.

  1. Le Mans systeem

Eén van de meest gekozen hoekkastsystemen is ‘Le Mans’. Het systeem dankt zijn naam aan de Franse stad Le Mans, waar jaarlijks de prestigieuze autorace wordt georganiseerd. Dat komt door de vorm van de plateaus, die lijken op de vorm van het racecircuit. Het systeem bestaat uit twee plateaus die in zijn geheel uit de hoek te draaien zijn. Lekker licht en overzichtelijk!

  1. Hoeklades

Creëer je in de hoek van je keuken liever plaats voor bestek, klein keukengerei of voorraad? Dan zijn hoeklades misschien een goede optie. De ruime lades kunnen tot de hoek gevuld worden. Kies bijvoorbeeld onderin van een hoge lade en bovenin voor een besteklade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *