Tips voor het decoreren van jouw tuin

Het kan best lastig zijn om je tuin mooi in te richten en te decoreren. Het is natuurlijk belangrijk om goed te kijken naar de ruimte die er is en hoe deze het best ingevuld kan worden. Bedenk natuurlijk ook welke stijl goed bij jou en jouw tuin past. Hierbij een aantal leuke en creatieve tips voor het decoreren van de tuin, zodat je er extra graag in aanwezig bent. 

Ga voor een subtiele versiering met metalen vogels

Een leuke manier voor het decoreren van jouw tuin is door gebruik te maken van versieringen. Kijk daarbij goed naar de sfeer die er hangt in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor cortenstaal vogels. Deze zijn de perfecte manier om een vrolijke touch aan de tuin te geven. De vogelsilhouetten kunnen op allerlei plekken worden vastgeschroefd en hierdoor wordt er dus een speelse sfeer gecreëerd. Ook gaan ze erg lang mee ondanks de Nederlandse weersomstandigheden door het hoogwaardige metaal. Een goede optie voor het versieren van elke tuin op een subtiele manier. 

Kies voor nieuwe (tropische) planten

Een ander erg belangrijk aspect voor het decoreren van de tuin is de keuze voor planten, en de daarbij behorende potten. Zo kunnen de juiste planten veel doen voor de sfeer die je graag wil creëren. Mocht je bijvoorbeeld willen gaan voor een tropische sfeer in de tuin zijn de volgende planten een goede toevoeging. Een bananenplant bijvoorbeeld, met zijn grote bladeren een echte eyecatcher. Kijk wel goed of de plant het hele jaar buiten kan staan of dat hij tijdens vorst naar binnen moet. Ook varens zijn super mooi voor een tropische tuin en deze kunnen ook goed tegen de kou. Plaats ze overal waar wel wat opvulling kan worden gedaan. 

Maak een eigen palletbank 

Een super leuke toevoeging voor een gezellige tuin is een mooie bank. Nu kunnen tuinbanken behoorlijk prijzig zijn en niet altijd even lang meegaan. Daarom is een palletbank een goed alternatief. Het leuke is dat een palletbank ook zelf gemaakt kan worden. Een leuke doe-het-zelf activiteit met een fijne rustplek als resultaat. Meet allereerst af hoeveel plek er is in de tuin en voor hoeveel personen de bank moet worden. Verzamel een aantal pallets en ga aan de slag. De pallets kunnen in hele of halve delen aan elkaar worden vastgemaakt voor een rugleuning en zitvlak. Ga voor leuke (buiten)kussens om lekker te kunnen zitten. De palletbank kan ook nog geverfd worden in een kleur die goed bij de tuin past. Hoe ga jij je tuin decoreren?

Foto door Creative Vix

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *