Optimaliseer je geluidservaring met de juiste speaker plaatsing

Thuis genieten van een goed stuk muziek, of van een film met een dolby surround systeem, is puur genieten. Tegenwoordig komt overal wel geluid uit. Is het niet je smartphone, dan is het wel een Bluetoothspeaker, je laptop of de TV. Toch is er, om het beste geluid in je huis te krijgen, iets meer nodig. Om het beste geluid te krijgen kies je natuurlijk voor de juiste versterker, speakers en niet te vergeten de juiste luidspreker standaard.

Goed geluid de moeite waard

Als je ‘s avonds thuis komt van je werk, dan is er tijd voor ontspanning. Je loopt naar de platenkast, zoekt een mooi album uit en dan kan het genieten beginnen. Of je bent een filmfanaat en je gaat eens goed zitten voor een spannende thriller.

In beide gevallen heb je goed geluid nodig, om je een optimale ervaring te geven. Goed geluid komt natuurlijk door goede apparatuur. Je hebt misschien geïnvesteerd in een versterker en mooie speakers of in een stevig 5.1 surroundsysteem, om je de beste ervaring te geven.

Plaatsing van speakers

De plaatsing van speakers in een ruimte is van groot belang om op een goede manier te kunnen genieten van muziek of film. Voor het plaatsen van audio speakers kunnen een paar regels worden gehanteerd:

Als eerste staan je speakers en de plek waar je zit in een optimale situatie in een gelijkbenige driehoek. Dat wil zeggen dat de afstand tussen de linker- en de rechterspeaker ongeveer hetzelfde is als de afstand van je bank of stoel naar de speakers toe. De aanbevolen afstand tussen de linker- en de rechterspeaker is tussen de twee en vier meter. Je kan speakers een beetje draaien zodat je een perfecte driehoek krijgt tussen jou en de speakers.

Als je gebruik maakt van speakers die niet gemaakt zijn om op de grond te staan, zogenaamde compacte of boekenplank speakers, dan moeten die op oorhoogte worden gebracht. Oorhoogte is natuurlijk als je zit in je bank of stoel.

Als derde tip staan je speakers niet tegen de muur aan, maar daar een eindje vanaf. Dit is vooral om een juiste balans te vinden tussen de hoge en lage tonen. Als compacte speakers tegen de muur aan staan, dan loop je het risico dat lage tonen gaan overheersen, door reflecties van de muur. Door een afstand te maken creëer je een betere balans.

Waarom een luidspreker standaard

Al deze handelingen die hierboven beschreven staan, zijn het eenvoudigst en het mooist uit te voeren met luidspreker standaards. Standaards speciaal ontworpen voor speakers zijn een hele elegante manier om trots je speakers te tonen en ze het meest optimaal te plaatsen. Nog een voordeel is dat je geen gaten in een muur hoeft te boren en dat standaards vaak hol zijn, waardoor je de snoeren via de standaard naar de speaker kan brengen. De meeste standaards zijn al op een goede hoogte gemaakt en kunnen dus in een 5.1 dolby systeem achter de bank worden geplaatst. Daarnaast zijn standaards er in diverse kleuren en ontwerpen voor ieder interieur.

Belang van goed geluid

In dit artikel hebben we je willen laten zien dat een goed geluid van groot belang kan zijn. We hopen je te hebben geïnspireerd om naast goede speakers ook goede standaards te kopen, voor een zo optimaal mogelijk geluid. De toevoeging van speaker standaards maakt het genot van de lekkerste muziek of de spannendste film een stuk beter.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *