mooi vloerkleed

Tips voor een mooi vloerkleed in huis

Ben je op zoek naar wat extra aankleding in huis en doe je dit het liefste in de vorm van een vloerkleed? Goed idee! Een vloerkleed is de perfecte manier om je woning wat aan te kleden, zonder dat het permanent hoeft te zijn. Met een ontzettend kleine aanpassing kun je de volledige ruimte ‘af’ maken. Een prachtig vloerkleed hoeft niet duur te zijn, want je scoort goedkope vloerkleden gemakkelijk online. We geven je graag wat tips om het perfecte vloerkleed te kopen.

Een ware eyecatcher of neutraal?

Kies je een vloerkleed met druk print of ga je liever voor een rustige variant? Dat ligt volledig aan je eigen voorkeur, je interieur en wat je met het vloerkleed wilt bereiken. Wil je een vloerkleed neerleggen voor praktische redenen, zoals warmte en akoestiek, dan kun je prima een neutraal vloerkleed kiezen. Wil je de ruimte juist wat meer karakter geven, dan kun je kiezen voor een echte eyecatcher met drukke print. Als de rest van je interieur wat veilig ingericht is, raden we zeker aan om een drukker vloerkleed te kopen. 

Hoog of laagpolig?

De keuze of je een hoog of laagpolig vloerkleed kiest, ligt aan de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een strak interieur en wil je dit graag zo houden? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed, want deze heeft ook een strakke uitstraling. Wil je graag meer warmte en structuur aanbrengen in de ruimte, dan kun je kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Deze brengt wat speelse gezelligheid in de ruimte, waardoor het totaal meer aangekleed wordt.

Kies het juiste formaat

Het formaat van een vloerkleed kan een grote impact maken op de ruimte. Als je vloerkleed te groot is, dan verlies je een groot deel van de vloer. Misschien heb je wel een hele gave vloer die je juist graag wilt showen, dus dan zit je met een te groot vloerkleed niet goed. Heb je een te klein vloerkleed, dan staat dat gelijk weer een beetje kneuterig. De impact van het vloerkleed mist dan, waardoor je deze net zo goed niet kunt neerleggen. Een tip van ons om het juiste formaat te kiezen? Kijk van tevoren goed waar je het kleed wilt leggen en leg er een meetlat bij. Desnoods kun je met wat kranten de vorm eens nabootsen en kijken of de grootte klopt.

Foto door Isabelle Taylor via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *