taxus media Hillii

Alles over de wintervaste taxus media Hillii

Als u op zoek bent naar een exclusieve haagconifeer, komt de taxus media Hillii zeker in aanmerking. Deze wintervaste haagplant is met zijn fraaie donkergroene naalden een bijzondere verschijning in uw tuin. Met de taxus media Hillii geniet u het gehele jaar door van een mooie natuurlijke beschutting en privacy. In dit artikel leest u alles over de taxus media Hillii.

Wat is de taxus media Hillii voor haagplant?

De Taxus Media Hillii is de mannelijke vorm van de Taxus media Hicksii. Aan deze taxushaag groeien dan ook geen bessen, wat deze haagplant heel bijzonder maakt in vergelijking met andere taxus soorten. Dit is de reden dat de taxus media Hillii vaak gecombineerd wordt met de taxus media ‘Hicksii’. Het grote voordeel van een keuze voor de taxus media Hillii is dat deze haagplant zich uitstekend kan handhaven in het Nederlandse klimaat en weinig onderhoud nodig heeft. Deze taxus hoeft u alleen maar gedurende de extreem droge periodes water te geven en u hoeft deze plant alleen in het voorjaar “bij te voeden” met wat mest. 

Taxus media Hillii gebruiken als haagplanten

De kans is groot dat de Taxus media Hillii voor u in aanmerking komt als optie bij de wens om van haagplanten gebruik te maken. Deze taxus soort is hier om meerdere redenen zeer voor geschikt. Het is in dit kader goed om u te wijzen op de groeisnelheid van de Taxus media Hillii. Deze haag is van nature geen snelle groeier en zal jaarlijks zo’n 15 a 20 cm de lucht in kruipen. Hierdoor komen we weer uit op de geringe onderhoudsbehoefte van de plant. U hoeft uw snoeiwerkzaamheden maar eens per jaar uit te voeren als u de haag niet in een bepaalde vorm wil houden. De Taxus media Hillii kan een hoogte van ongeveer 3 meter bereiken maar het is met het oog op de uitstraling aan te raden om deze haag op een hoogte van 1.80 te houden. De Taxus media Hillii kan ook in de breedte goed kan groeien. Zelfs breedtes van 3 tot 4 meter behoren tot de mogelijkheden. Online kunt u de Taxus media Hillii vaak in veel verschillende maten vinden. Zo ook op www.haag-heg.nl waar u de keuze heeft uit meerdere formaten en wortelsoorten.

Standplaats van de wintervaste taxus media Hillii  

De taxus media Hillii is wintervast en zal de naalden gedurende het gehele jaar vasthouden. U heeft dus het gehele jaar door de beschikking over een groene tuin. U kunt de taxus media Hillii plaatsen op zowel een zonnige, schaduwrijke of halfschaduw standplaats. Ook met betrekking tot de ondergrond is deze haag niet kritisch mits u deze taxus niet in een kleigrond plaatst. De wortels van de taxus media Hillii staan niet graag in een al te vochtige grond. Het is dus belangrijk dat de bodem waarin deze taxus geplaatst wordt goed vocht doorlatend is.

Taxus media Hillii kopen

Hebben we uw interesse in deze haagplant gewekt? De Taxus media Hillii kopen kunt u het beste doen bij een gespecialiseerde aanbieder. U kunt hier terecht voor haagplanten van de gewenste kwaliteit die geleverd worden met pot of in kluit.

Foto door Karlis Dzjamko via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *