barbeque

Tips voor een geslaagde barbeque

Voor een fijne avond met familie en vrienden is niets leuker dan samen genieten van heerlijk barbecue-en. Om te beginnen ben je dan in fijn gezelschap, maar er komt meer om de hoek om je barbecue-avond tot een feest te maken. Dat begint natuurlijk bij het apparaat zelf, de barbecue, met voor iedereen die meedoet genoeg om heerlijk te eten en te drinken. Big Green Egg Specialist Greeneggtotaal.nl heeft hieronder de volgende tips voor je opgesteld.

Een goede planning
Je begint natuurlijk met een goede planning. Daar kun je beter bijtijds mee beginnen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je precies weet hoeveel gasten je kunt verwachten, kun je zorgen voor voldoende drinken, eten, borden en bestek en ook zitplaatsen.

Zodra je weet wie je kunt verwachten, kun je rekening houden met al die verschillende smaken en stel je het menu samen. Daarbij kun je zorgen voor veel variatie in wat je jouw gasten voorschotelt. Dat moet natuurlijk wel binnen je eigen budget passen, dat kan prima. Daarna kun je aan de slag met je boodschappenlijst. Wil je gebruik maken van wegwerpservies, zet dat er dan meteen op. Bij de drankjes kun je denken aan bier, witte en rode wijn, eventueel rosé en daarnaast frisdrank en vruchtensap. En dan kom je bij het eten voor de barbecue. Met vis en vlees in verschillende soorten, met verschillende sauzen, met stokbrood, kruidenboter en om je barbecue compleet te maken allerlei salades.

Vergeet niet om de benodigdheden voor je barbecue benodigdheden zelf te controleren. Kolen of gas, dat zeker, maar ook barbecue-tangen.
Voorbereiding
Met je boodschappen in huis kun je de dag voor de barbecue beginnen met de voorbereidingen. Als je vlees wilt grillen is het goed om dat de avond tevoren te marineren. Maak je zelf sauzen en kruidenboter, dan smaken die beter na een nacht in de koelkast.

De dag van de barbecue
En dan de dag van de barbecue. Die begint met het inrichten van je tuin met genoeg zitplaatsen, een zithoek, een geschikte tafel om het eten en drinken op te zetten. Om de sfeer extra te verhogen zorg je voor passende tuinverlichting en rustige muziek op de achtergrond. Je barbecue, op een veilige plek, verwarm je op tijd en je houdt rekening met de verschillende bereidingstijden, met alles binnen handbereik.

Zo zorg je voor een fijne barbecue-avond. Een combinatie van goed gezelschap, lekker drinken, heerlijk eten. Dat is genieten van je barbecue!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *