verzinkte metalen vaten, bakken & emmers als plantenbakken

Ik ben op zoek gegaan naar verschillende opties voor plantenbakken en ben verliefd geworden op het idee om verzinkte metalen vaten, bakken en emmers te gebruiken als plantenbakken.

De inspiratie is ontsprongen uit de zinken vuilnisemmer die ik nog in de tuin had staan. Buiten het functionele aspect, viel me op dat het voorwerp met robuuste uiterlijk en mat metalen afwerking, het perfecte contrast bevat om je planten nog meer tot leven te laten komen. In een onverwachte, stoere manier.

Bekijk deze prachtige verzinkte plantenbakken maar eens:

verzinken plantenbakken

plantenbakken

Deze groep van verzinkte plantenbakken is ook mooi! Als jij verzinkte bakken als plantenbakken wilt gebruiken heb ik een aantal tips om jouw tuin met plantenbakken een succes te maken:

  • Om zeker te zijn dat het water wegloopt, boor je wat gaten in de basis van jouw plantenbakken. Bedek de gaten met stof of gaas om te voorkomen dat de potgrond eruit valt.
  • Als je van plan bent om jouw bloempotten op een hele zonnige plek neer te zetten, plaats dan wat noppenfolie aan de binnenkant van de pot, zodat jouw planten niet in aanraking komen met het hete metaal.
  • Gebruik een hoge kwaliteit potgrond voor het verpotten.
  • Als je grote metalen bakken op jouw patio of terras gebruikt, is het handig om wieltjes aan de onderkant toe te voegen zodat ze dan gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Metalen plantenvakken zijn ook perfect voor invasieve planten zoals mint, die nog wel eens door de hele tuin kan gaan groeien. En als je dichter bij je buren woont dan je leuk vindt, kan je er ook over nadenken om de potten te gebruiken voor de groei van lange planten, zodat ze kunnen dienen als een privacy-scherm.

Eén laatste tip – kies één of twee potten meer dan je van plan bent te gebruiken in de tuin, omdat ze ook geweldige  sjofele elegante koelers zijn voor de buitenfeesten in de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *