Tips & Tricks: Huis te koop? Kleur bekennen

Ook zo dol op kleur in je interieur? Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur wat kleur en interieur betreft en is daar uniek in. Gelukkig maar anders zou het een saaie boel worden in ons huis.

Zelf heb ik een periode gehad dat het mij niet kleurrijk genoeg kon zijn. Het hele huis moest eraan geloven en dan vooral de woonkamer en keuken. Gekleurde kasten, gekleurde flessen, plaids, kussens op de bank noem maar op. Herkenbaar? Sinds ik mijzelf (gecertificeerd) verkoopstylist mag noemen ben ik toch eens anders naar mijn kleurrijke en (een beetje šŸ™‚ ) rommelig aandoende omgeving gaan kijken en moest ā€œkleur bekennenā€. Wat zou ik doen als morgen mijn huis in de verkoop gaat?

Zodra jij je woning te koop zet, zien potentiƫle kopers ook jouw voorkeur voor kleur en materialen. Die kunnen daar wel eens van schrikken en klikken jouw huis snel weg. Dat is niet de bedoeling.

Opvallende kleuren geven een persoonlijk visitekaartje af, jouw persoonlijke smaak. Daar is niets mis mee tenzij de kleur overal in terug komt. Dus op de muren, gordijnen, accessoires, meubels, beddengoed enzovoort. Een potentiƫle huizenkoper kan echt niet door die kleuren heen kijken.

Veel kleurgebruik leidt af, een potentiĆ«le koper ziet alleen nog maar de hoeveelheid noodzakelijke schilderwerkzaamheden. Vele bontgekleurde accessoires versterken dat gevoel nog veel meer en men ziet de ruimte van de kamer niet meer. Het oogt veel kleiner dan in werkelijkheid. Bovendien ziet hij of zij (in verreweg de meeste gevallen beslist toch de vrouw of de woning in de smaak valt, sorry heren šŸ™‚ ) direct of hun interieur wel past bij die rode, paarse of roze muur. Meestal niet, dus wat nu?

Graag geef ik jou wat tips om met een beperkte investering het kleurgebruik in jouw huis te minimaliseren

Bij de meeste budgetwinkels kun je voor weinig geld heel veel interieur accessoires vinden. Denk maar aan verschillende hoesjes voor je kussens, kandelaars, bedlampjes, schalen voor op tafel, plaids. Ā En vrijwel alles in een rustieke kleur.

Leg bijvoorbeeld eens een witte sprei of een wit laken over het bestaande beddengoed heen, vervang je bonte kussens voor neutraal getinte exemplaren. Komt jouw favoriete kleur op de muur terug in meubels, kussens en accessoires? Vervang ook hier de kussenslopen voor hoesjes met een neutrale, lichte tint. Minimaliseer het aantal fel gekleurde accessoires of beter, kijk of je deze kunt vervangen voor accessoires in een lichte tint.

In de kinderkamer kan het soms niet bont genoeg zijn, kijk eens met een kritisch oog (het oog van de koper!) wat je hier zou kunnen aanpassen. Overheerst een felle kleur? In dat geval raad ik je toch aan om de muren wit te schilderen . Kies voor RAL 9001 (cream White) of RAL 9010 (pure White)

Wit gecombineerd met rood of roze geeft een frisse uitstraling.

Zachtgrijs en natuurlijke houttinten combineren bijvoorbeeld prachtig met paars en blauw.

Zo kun je de meubeltjes laten staan Ā en door de lichte achtergrond creĆ«er je gelijk ruimte in de kamer.

Kleurgebruik in huis? Natuurlijk, alleen wat subtieler.Ā  Je verkoopt immers je huis en niet je thuis.Ā  Oja, ook ik moest eraan geloven en heb mijn overdadig kleurgebruik toch maar aangepast tot grote opluchting van mijn gezinJ

Heel veel succes!!!!

Carin van Amerongen

Pinterest pagina TudorStyle

wonenonline.nl
wonenonline.nl
wonenonline.nl
wonenonline.nl
VTwonen.nl
VTwonen.nl
rtllwoonmagazine.nl
rtllwoonmagazine.nl
planete-deco.fr
planete-deco.fr
interieur-inrichting.net
interieur-inrichting.net
grobe.decokay.nl
grobe.decokay.nl
atelierrueverte.blogspot.fr
atelierrueverte.blogspot.fr

 

 

1 thought on “Tips & Tricks: Huis te koop? Kleur bekennen

  1. RAL 9010 is volgens mij en ik moet me heel heel erg vergissen geen spierwit. RAL 9010 is de meest gebruikte wit kleur en is van het wit af (wit met een beetje oranje, al zie je dat niet echt)

    Mocht ik er naast zitten dan heb ik al honderden mensen verkeerd geadviseerd.

    groet Dees kleuradviseur Histor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *