weheartit.com

Flower Power versus Bohemian Style

Het is alsof je terug gaat in de tijd, maar dan met een trendy twist! De flower power tijdperk was al één van mijn favoriet. Ik ben dan niet in deze periode geboren, maar was zou het geweldig zijn als mijn woonkamer er zo bont uit had gezien met al die kleuren en prints! Van huis uit ken ik bijvoorbeeld nog wel het jute behang op de muur en de zacht bruine corduroy bank waar je heerlijk in weg kon zakken. Dit was toch ook best heel typerend voor deze stijl. En in deze periode zag je veel bloemen printen, zitkuilen, de fantastische mix van oranje/bruin/wit/paars/geel in de accessoires en keukengerei. Natuurlijk ging alles lekker op je gemakje. Geen haast, geniet! Dit zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen. Even de pas op de plaats en waarom zou je dit niet gewoon lekker in je eigen huis doen?

Want waarom niet kiezen voor de Bohemian Style? Als je deze twee stijlen naast elkaar zet lijken het wel tweelingzusjes! Je ziet weer de bloemen terugkomen in de outfits, wijde kleding en de hippies zijn weer back on track! Ook in het interieur mag je spelen met kleur. Vol gebloemde wandprints in allerlei soorten, maten en kleuren. Harmonieuze strepen en rondjes op de muur of als bekleding van de meubelen. Wordt dit je iets te gek dan kan je er uiteraard ook voor kiezen om alleen met fel getinte accessoires te spelen zoals kussens of vazen. Dit in combinatie met sobere muren en lederen meubelen krijg je eveneens een vrolijk effect maar met een stoere look. Even weer helemaal terug in de tijd en dat in een nieuw jasje!

Bij Frisse Mood (www.frissemood.nl) ben ik inzetbaar voor verschillende stijlen. Lijkt de Bohemian style jou wel iets, maar je weet niet waar te beginnen? Ik geef jou graag mijn advies.

Frisse groetjes

Petra Brinksma

Bron 1e foto: http://weheartit.com/

 

thecolourfulpast.tumblr.com
thecolourfulpast.tumblr.com

http://thecolourfulpast.tumblr.com/

tabletonic.blogspot.com
tabletonic.blogspot.com

http://tabletonic.blogspot.nl/

interiorjunkie.com
interiorjunkie.com

http://www.interiorjunkie.com/

designsponge.com
designsponge.com

http://www.designsponge.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *