vakantiehuisje in te richten

Tips om je vakantiehuisje in te richten

Eindelijk komt jullie droom na jaren uit… Jullie zijn trotse eigenaar van jullie eigen vakantiehuisje! Jullie hoeven geen plannen meer te maken voor een vakantie in juni en hoeven niet meer heel de omgeving uit te kammen. Maar ook bij het kopen van een vakantiehuis komt misschien veel meer kijken dan je in eerste instantie dacht. Zo moeten jullie het huis inrichten naar jullie eigen smaak, uitvogelen wat jullie de rest van ‘t jaar met het huisje willen doen en noem ‘t maar op… Het belangrijkste is om nu jullie vakantiehuis helemaal ready te maken zodat jullie, wanneer de vakantieperiode weer aanbreekt, hier heerlijk kunnen vertoeven.

Tip 1. Kies voor kwaliteit

Het is heel verleidelijk om jullie vakantiehuisje voor een habbekrats in te richten. Aangezien jullie maar een korte periode van ‘t jaar vakantie vieren in jullie tweede huis, moeten jullie niet vergeten dat wanneer jullie het huisje willen onderverhuren de meubels nog jarenlang mee moeten… Kies dus altijd voor kwalitatief goede meubels. Je wil immers niet dat je een slechte recensie krijgt omdat het bed te niet lekker ligt, de stoel te hard zit of omdat de bank is ingezakt.

Tip 2. Zeg geen nee tegen extra’s

Wanneer je op vakantie bent, mag je best eventjes wat meer genieten dan normaal. Kies bijvoorbeeld voor een smart TV zodat je gemakkelijk in één klik van je mobiel naar je TV kan streamen, schaf een lounge bank aan waar je écht even onderuit gezakt kan liggen en investeer in een heerlijke hottub voor in de tuin. Al deze extra’s maken het ook voor je gasten aantrekkelijker om een weekendje te boeken in jullie vakantiehuisje. Uiteraard wanneer jullie er niet zijn.

Tip 3. Doe van tevoren goed research

Duik eens in de recensies van vergelijkbare vakantiehuisjes of denk zelf eens terug aan jullie eigen ervaringen in een vakantiehuis. Wat miste je tijdens je vakantie en op welke punten zou je nog kunnen scoren? Denk bijvoorbeeld aan opbergruimte, faciliteiten en gemak. Zo kunnen gasten tegenwoordig makkelijk contactloos inchecken, kan je een schoonmaker inhuren zodat de bedden al zijn opgemaakt bij aankomst en kan er van tevoren een boodschappenlijstje worden gemaakt zodat de koelkast al is voorzien van wat lekkers.

Tip 4. Doe inspiratie op

Wat dachten jullie van inspiratie opdoen bij andere vakantiehuisjes? Kijk online naar het interieur van verschillende vakantiehuizen en probeer te letten op de kleinste details. Waarom heeft dit vakantiehuis meer sterren dan de ander en waarom is deze sneller volgeboekt en de ander niet? Zo zijn er hele leuke vakantieparken op Texel, de Veluwe en aan de kust waar jullie vast en zeker inspiratie op kunnen doen!

Photo by Outsite Co on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *