interieur van je studentenkamer

Leuke tips voor het interieur van je studentenkamer

Heb je nog geen idee hoe je je knusse studentenkamer kan inrichten? Dan kun je wel wat tips gebruiken! Het kan best een uitdaging zijn om een kleine kamer gezellig in te richten, maar er zijn veel manieren om er toch iets moois van te maken. Leuke planten, toffe meubels en gave accessoires kun je al scoren voor kleine prijsjes. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder voor handige tips en leuke ideeën om jouw studentenkamer een boost te geven!

Leuke accessoires

Accessoires doen echt alles voor je kamer. Ze geven sfeer aan je kamer en zorgen ervoor dat jij je helemaal thuis voelt. Op Black Friday, de goedkoopste dag van het jaar shop je de allerleukste accessoires en scoor je de beste Black Friday deals. Een kleine tip van ons; kies voor gezellige lampjes, ga voor muurdecoratie en hang foto’s op aan je muur. Zo ziet je kamer er gezellig uit, maar neemt het geen ruimte in beslag. Je kamer opvrolijken met wat leuke planten is een musthave, maar welke zijn handig? Wil je planten die weinig onderhoud nodig hebben? Cactussen, de Indische rubberboom of de Yucca plant hebben weinig verzorging nodig. Als je nog wat ruimte wilt besparen, kies dan hangplanten voor aan je muur of plafond.

Interieur kleuren

Als je je studentenkamer een makeover wilt geven, kies dan vooral voor lichte en neutrale kleuren. Dat zal ervoor zorgen dat je kleine kamer iets groter zal lijken. Lichte kleuren reflecteren en verspreiden ook meer licht. Als je toch fan bent van donkere kleuren, ga dan voor een accentmuur om de sfeer en het ruimtelijke gevoel te behouden. Om je studentenkamer niet te druk en te vol te laten ogen is het belangrijk om het bij maximaal drie kleuren te houden. Probeer als je lichte of witte muren hebt, te gaan voor een iets andere kleur meubels. Zo voorkom je dat je meubels wegvallen in de kleur van de muren.

Meubels met opbergruimte

Helaas heb je niet een groot huis voor jezelf, dus moet je goed gebruik maken van de ruimte die je hebt. Het is essentieel om goede opbergruimte te hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar bedden met opbergruimte. Dat is super handig en alles ligt dan ook netjes opgeborgen, geen rommel meer in je studentenkamer! Een andere tip zijn uitschuifbare meubels zoals tafels die je helemaal in kunt klappen. Als je vrienden langskomen heb je dus weer een grote tafel, de ideale oplossing voor jouw kleine studentenkamer. Wees zeker van al je spullen en vergeet niet dat je inboedel verzekeren zo geregeld is, zo hou jij al je spullen veilig en ben je gegarandeerd op de hoogte van een voordelige inboedelverzekering voor studenten.

Photo by Patrick Perkins on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *