Interieurkleuren uit het hart

De Flexa Binti Home Kleurencollectie weerspiegelt de culturele roots van Binti Home’s eigenaresse Souraya Hassan. Souraya, “Een eigen kleurencollectie ontwerpen, is een droom die uitkomt!”

Een kleur op de muur in je interieur is meer dan een geschilderd wandje. Het geeft een positieve verandering aan hoe jij de ruimte ervaart. Interieurspecialist Binti Home heeft speciaal voor Flexa een kleurenpalet ontworpen en laat de toepassing van het volledige palet in haar eigen huis zien. De Flexa Binti Home Kleurencollectie bestaat uit elegante naturellen, warme aardekleuren en ton sur ton tinten. Met onder andere kleurencollecties zoals de Binti Home Kleurencollectie maakt Flexa je bewust van de kracht van kleur in je interieur.

Invloeden uit Egypte

De Flexa Binti Home Kleurencollectie weerspiegelt de culturele roots van Binti Home’s eigenaresse Souraya Hassan. Souraya, “Een eigen kleurencollectie ontwerpen, is een droom die uitkomt! Ik ben altijd bezig met kleur. Want met kleur kan je een verhaal vertellen én het is een weerspiegeling van wie jij bent. Ik ben ontzettend trots op de kleurencollectie en hoop dat ik menigeen kan inspireren om ook een eigen palet voor thuis samen te stellen.”

Het palet bestaat uit tien kleuren welke geïnspireerd zijn op de verschillende lagen uit de natuur met Oosterse invloeden. Een harmonie van pure aardetinten, fijne basiskleuren en warme accenten. Denk hierbij onder andere aan okers, terra tinten en groenen. Het kleurenpalet is eigen, authentiek en puur. De kleuren kunnen in veel interieurstijlen toegepast worden en vele kleurencombinaties zijn onderling mogelijk en elke keer met een ander effect.

Tips voor je eigen kleurenpalet

binti kleuren flexa

Maak net als Binti Home je eigen kleurenpalet voor je interieur. Souraya, “Kies in ieder geval de kleuren vanuit je hart en laat je interieur een weerspiegeling zijn van wie jij bent.” Flexa onderstreept dit. Je laat met kleur zien wie je bent en dat ga je elke keer voelen als je in je interieur wordt omarmt door jouw kleuren. Souraya geeft nog wat tips:

  • Twee basiskleuren
    Begin altijd met het kiezen van twee basiskleuren. Dat zijn kleuren die een elegante en subtiele warmte brengen in de ruimte en perfect te combineren zijn met iedere andere kleur. Dit ontbreekt natuurlijk ook niet in de Flexa Binti Home Kleurencollectie. Binti Oasis en Binti Clay zijn goede voorbeelden van basiskleuren. Deze kleuren zorgen voor een oase van rust in een ruimte maar geven de ruimte toch een warme en geborgen uitstraling. Weg met het wit maar net even een elegante fijne tint op de wand.
  • Waar jij blij van wordt
    Kies voor kleuren die jij echt mooi vindt en waar je blij van wordt. Dit kunnen kleuren zijn die een prettige herinnering meebrengen of bijvoorbeeld kleuren uit de natuur waar je verliefd op bent. Kleuren waar Binti Home ontzettend blij van wordt zijn oker, camel en terra. Deze warme aardetinten weerspiegelen haar (half) Egyptische roots. De pure ambachten, de rijke historie en de geweldige kleurenpaletten uit de natuur. Voorbeelden van deze kleuren zijn Binti Camel, Binti Orient en Binti Palm.
  • Basissen en accenten
    Kies voor twee basistinten en twee tot drie accentkleuren. Verdeel deze kleuren vervolgens goed over je interieur, dus de kleur van de muur bijvoorbeeld terug laten komen in een kast en accessoires. Je kan zelfs meubels een kleur geven om zo een mooie balans te creëren. Op die manier creëer je een harmonieus interieur waar je je echt thuis voelt!

De Binti Kleuren in jouw interieur?

Op Flexa website vind je informatie over de nieuwe kleurencollectie. Ook vind je er interieurtips om ’the look’ van Binti Home thuis toe te passen. Je kunt een kijkje nemen in haar huis die volledig in de Flexa Binti Home Kleurencollectie is geschilderd. Van de tien kleuren uit de collectie zijn via de Flexa website Flexa Kleurtesters te bestellen. De kleuren zijn te mengen in alle Flexa producten zowel in muurverf als in lakken. De kleurstalen die Souraya op de foto in haar handen heeft, zijn gemaakt met de Flexa Kleurtester.

Over Binti Home

Interieurstylist Souraya Hassan geeft via haar Binti Home website stylingadvies en interieurinspiratie aan de bezoekers van haar website. Op haar Instagram heeft ze een grote vaste base aan volgers die fan zijn van haar unieke eigen stijl en met regelmaat maakt ze video’s over haar huis en hoe zij onder andere met kleurgebruik in huis omgaat. Sinds 2014 werkt Flexa samen met Souraya en sinds 2020 is Souraya een van de vaste Flexa Kleurvrienden.

Over Flexa
Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Wij vinden het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze. Initiatieven als kleuradvies, een breed scala aan kleurmateriaal en de Flexa Kleurtester zijn hier het bewijs van. Verder onderstreept Flexa het belang en de kracht van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf. In campagnes onder de vlag van Let’s Colour brengen wij kleur in de Nederlandse samenleving. Volg Flexa op Facebook.com/FlexaNL, Instagram.com/FlexaNL, Pinterest.com/FlexaNL of YouTube.com/FlexaNL

Over AkzoNobel
AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het creëren van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard zetten voor kleur en bescherming. Ons merkenportfolio van topklasse – waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon – wordt wereldwijd door klanten vertrouwd. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en wij zijn actief in meer dan 150 landen. Wij hebben zo’n 34.500 getalenteerde mensen in dienst met een passie voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten die onze klanten van ons mogen verwachten.

About Author

You May Also Like

2 comments

Heleen says:

Hoi,
Is het binti oasis op de muur?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *