Kleine slaapkamer inrichten: het bed

Volgend jaar heb ik een uitdaging. Ik mag een make-over geven aan een kleine slaapkamer. De kamer is nu vooral in blauw tintje. Heeft een ingebouwd kast en naast het bed staan 2 nachtkastjes. Eigenlijk een prima kamer maar toe aan iets anders. Een van de dingen die we vaak in een slaapkamer missen is ruimte. Daarom de komende weken wat tips hoe je een kleine slaapkamer kan inrichten. En dan beginnen we met het bed want alleen daarmee kan je al enorm veel bereiken.

1. Grote van het bed

Ga niet voor een kingzise bed. Iedereen wil ruim slapen maar juist een groot bed neemt al heel veel van je ruimte in. En niet alleen letterlijk maar ook voor het oog. Als er naast het bed weinig ruimte is oogt de kamer ook meteen heel klein. Probeer er voor te zorgen dat er langs beide kanten van het bed nog loopruimte is. 

2. Tierlantijtjes

Probeer voor een bed te gaan zonder veel tierlantijntjes. Een hemelbed met allemaal mooi barok spijlen ziet er prachtig uit maar juist in een kleine kamer moet je zorgen voor rust. Wil je toe tierlantijntjes toevoegen kies dan voor een uitbundig schilderij maar kies voor een redelijk simpel bed.

3. Opbergruimte

Er zijn tegenwoordig veel bedden te verkrijgen waarbij je de mogelijkheid hebt om onder het bed je spullen op te ruimen. Bijkomend voordeel is dat deze bedden vaak wat hoger zijn wat ik persoonlijk lekker vind slapen.

ikea brimnes ikea brimnes

4. Wees creatief

Er zijn allemaal leuke dingen te bedenken om opbergruimte aan je slaapkamer toe te voegen. Onder andere dit idee voor een leuk hoofdbord welke ook gelijk opbergruimte biedt. Hier kunnen heel veel schoenen in dus geen excuus meer dat je huis te klein is voor nog meer schoenen.

ikea schoenenkast

De komende weken zal ik je nog meer tips geven over het inrichten van een kleine slaapkamer.

 

About Author

You May Also Like

6 comments

Gitte says:

heyy!
Dat bed dat je op je blog hebt staan, is dat ook ergens te koop?
Ik wil het namelijk heel graag kopen…

Gitte says:

uhm… sorry, ik denk dat ik het verkeerd heb gezegd ik bedoel het eerste bed op het eerste plaatje.?

Gitte says:

Heel erg bedankt!

Fijne vakantie, groetjes Gitte

Gitte says:

Heel erg bedankt!

Fijne vakantie, groeten Gitte

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *