terrasoverkapping

Terrasoverkapping maken in je tuin

Bij onze nieuwe woning zit een grote carport. Eindelijk een goede plek om onze fietsen op te bergen.

In de wijk waar we gaan wonen is voldoende parkeergelegenheid. Achter, voor en naast ons huis is een parkeerplaats waar gemiddeld wel een stuk of 10 auto’s kunnen staan. De carport is dus voor ons niet echt nodig dus wij hadden al vrij snel besloten deze dicht te maken zodat we hier de fietsen kunnen gaan neerzetten. Met vier kinderen heb je al snel veel fietsen. Zoonlief moet nog 14 worden maar droomt nu al van een scooter. Bij onze huidige woning zijn de fietsen een doorn in het oog. Ze staan nu op het plaatsje achter en vanuit de woonkamer kijken we constant naar een fietsenstalling. Dat is gelukkig straks snel opgelost. 

De carport gaan we dus dicht maken met schuttingen maar tegelijkertijd gaan we er een terrasoverkapping maken. We zetten de huidige schutting iets naar achter zodat we makkelijker bij de schuur kunnen en er een knusse hoek ontstaat waar we een bankje kunnen gaan plaatsen. En als het lukt willen we er ook nog een kacheltje plaatsen zodat we er ook in de winter heerlijk kunnen gaan zitten.

Klinkt makkelijker maar er moet wel een goede basis gemaakt worden. Je kan niet zomaar even een schutting plaatsen. Daarom gaan we gebruik maken van betonpoeren. Mocht zoonlief ineens het gaspedaal optrekken dan rijdt hij niet meteen de hele poort er uit 🙂 Daarbij moeten we even gaan informeren of het wel zomaar mag of dat we een vergunning moeten aanvragen. Buren hebben het ook al dus dat geeft de burger moed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *