Je vloer makkelijk schoonmaken

Je vloer makkelijk schoonmaken

Het maakt niet uit welke vloer je hebt, een vieze vloer is een doorn in het oog. Of je nu vloerbedekking, laminaat of een gietvloer hebt. We houden allemaal van een glanzend, schone vloer. Maar omdat dit onderdeel van je huis intensief gebruikt wordt is het  schoonhouden van je vloer niet altijd makkelijk. 

De eetkamervloer

Mijn grootste ergernis is de vloer onder de eettafel. Die kan je wel drie keer per dag schoonmaken. Beschuitkruimels van het ontbijt, broodkruimels bij de lunch en met een beetje pech aardappels of pasta op de vloer, omdat iemand niet goed zit op te letten. Bij ons thuis is het echt de plek waar je letterlijk van de vloer zou kunnen eten. Nu denk je dat wij hier thuis nog kleine kinderen hebben, maar nee, ik heb het hier over 4 pubers 🙂 

Gelukkig bestaan er goede stofzuigers die na elke maaltijd de kruimels kunnen opruimen. En sinds kort hebben we een hond, dus deze werkt ook goed mee in het verminderen van etensresten op de vloer. 

Naast de stofzuiger dweilen we 1 keer per week om zo te zorgen dat de vloer schoon blijft. Als je regelmatig stofzuigt zal je merken dat niet alleen je vloer schoon blijft, maar ook de rest van je huis wordt minder snel stoffig. En dweilen hoeft niet moeilijk te zijn. Met de nieuwe technieken van tegenwoordig kan je je vloer schoonmaken met een stoomreiniger. Bijna net zo makkelijk als stofzuigen. 

Makkelijke vloer

Niet alleen je dweil en je stofzuiger hebben invloed op je schone vloer. Ook het materiaal waar je vloer van gemaakt is helpt mee. Vloerbedekking in je woonkamer is moeilijker schoon te maken maken dan een laminaatvloer. Zeker als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Een gietvloer voor in de badkamer is bijvoorbeeld ook weer makkelijker schoon te maken dan een tegelvloer. Want bij een gietvloer heb je geen last van naden. 

Het is dus erg belangrijk om naar jouw gezinssituatie te kijken. Sowieso zien we in de loop der jaren de vloerbedekking van de begane grond verdwijnen. Laminaat of een gietvloer zijn makkelijker schoon te maken en zijn helemaal de trend van tegenwoordig. Vloerbedekking zien we tegenwoordig alleen nog maar in de slaapkamer. Zo hebben wij ook een mooie, hoogpolige vloerbedekking in de slaapkamer, wat heerlijk zacht en warm loopt als je ‘s morgens uit bed stapt.

We hebben er wel voor gezorgd dat er op elke verdieping de juiste schoonmaak spullen staan. Dat voorkomt gevaarlijke situaties en is veel gemakkelijker. Zet op elke verdieping een stofzuiger zodat je deze niet de hele tijd naar boven hoeft te tillen. 

Wil je jezelf ontlasten zorg dan dat je een kruimeldief in huis hebt. Bij kleine ongelukjes hoef je dan niet de hele stofzuiger te pakken. 

Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *