Stylen met spiegels

Iedereen heeft spiegels in huis, boven de wastafel, een passpiegel in je slaapkamer of boven de haard maar hoe kun je spiegels een meerwaarde geven in je interieur?
Spiegels krijgen een meerwaarde door ze een extra functie te geven, zo kun je met spiegels de ruimte optisch vergroten of meenemen in je lichtplan maar hoe doe je dat? Ik wil je graag op weg helpen met onderstaande tips.

Ruimte vergroten
Optisch bedrog kun je creëren door spiegels op onverwachte plekken op te hangen, zodat het lijkt alsof de ruimte waarin je bent doorloopt. Het mooiste is een grote spiegel van vloer tot plafond zonder randen, zodat je niet goed kunt zien waar de spiegel eindigt.
Dit effect versterk  je door accessoires voor de spiegel neer te zetten want door de  weerspiegeling  lijkt het dan alsof er nog een ruimte achter zit. Voor een kleine badkamer kan een spiegelwand bij het bad wonderen doen, zo wordt de hele badkamer opgehaald en voelt het ruimtelijker.
spiegels

Tip
* Zorg ervoor dat de spiegel niet tegenover een deur staat anders zie je jezelf bij binnenkomst en is het effect van de illusie een beetje weg.
*Vermijd hinderlijke reflecties, zoals in de woon of slaapkamer, is het vervelend om jezelf voortdurend te zien.
*Bevestig de spiegel onzichtbaar, randen en hulp constructies moeten niet zichtbaar zijn

Licht verruimend

Huizen met een donkere lichtinval kunnen naast het lichtplan een extra handje geholpen worden door spiegels. Vroeger toen er nog geen lampen waren werden er vaak grote spiegels neergezet die het daglicht of kaarslicht weerkaatsten, op deze manier werden de donkere hoekjes in huis verlicht. Met de verlichting van tegenwoordig vergeten we wel eens dat een spiegel ook meegenomen kan worden in het lichtplan dus waarom niet gewoon een combinatie van licht en spiegels?

spiegels

Tips

* Wanneer je een bijzondere plant of een object voor de spiegel zet laat daar dan een zacht licht op schijnen, dit geeft dubbel effect.
*Zorg er altijd voor dat je een spiegel niet in direct zonlicht plaatst, maar wel waar veel daglicht komt, dit kan donkere hoekjes verlichten en warmer laten lijken.
*Neem niet te kleine spiegels, zoals spiegeltegels, dit kan een lachspiegel effect veroorzaken.
*Het mooiste is om blanke spiegels te gebruiken, zonder kleur effect, dit weerkaatst het desbetreffende licht beter.

Stylingtip met spiegels
Tot slot nog een leuke stylingtip met spiegels. Wat dacht je van een hele verzameling?

spiegels

Een verzameling van leuke gekke spiegels kan prima in een hoek boven de bank, in de hal of boven een kastje.
Tips
* Bedenk vooraf welke stijl je wilt en ga dan gericht op pad.
* Bij de kringloop of Xenos kun je allerlei gekke spiegeltjes scoren die je vervolgens in dezelfde kleur of kleurtinten verft.
* Bedenk een vorm en maak een compositie van je verzameling.

Alles is mogelijk, doe gewoon wat jij leuk vindt

Wil je nog meer inspiratie en leuke DIY projecten zien? Neem dan een kijkje op mijn pinterest verzameling http://www.pinterest.com/inwoonstile/diy

Carmelita Gonesh & Mandy van der A| www.studioinwoonstile.nl

 

logo_inwoonstile_72dpi

Fotobron: http://www.pinterest.com/inwoonstile
panidyrektor.pl

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *